Bij ACE Carwash Systems lopen de projecten ondanks situatie goed door

ace bouw

Berrie Wolters

Bij ACE Carwash Systems wordt project na project verwezenlijkt. De afgelopen 3 maanden bij de Wasdas Hardenberg, Q-Wash Rosmalen, ook werd er bij H20 Spijkenisse en bij Q-wash Den Bosch een extra portaal geplaatst, en ze zijn nog volop bezig bij Bas autowas Zwolle.

Q-WASH Rosmalen

Half maart bezocht ik in Rosmalen het nieuwbouwproject van Patrick van Laarhoven. Hij laat momenteel een tweede vestiging bouwen aan de Groote Vlietlaan 1 te Rosmalen. Het betreft een verzamelpand. Boven het wascentrum komen straks 2 andere bedrijven. Zijn bestaande vestiging bevindt zich in s’-Hertogenbosch aan de Rietveldenweg. De waslocaties liggen iets minder dan 9 kilometer van elkaar. “Ik liep toevallig tegen deze locatie aan en heb de mogelijkheid om hier een 2e waslocatie te bouwen direct aangegrepen. “
Op het moment dat ik er was werd er door de firma DarTes hard gewerkt aan de vloer. Om de vloer goed te laten drogen stond er een grote heater in de washal te stomen. Later die week zou de coating op de vloer worden aangebracht.

Een medewerker van DarTes is bezig met het goed schoonhouden van de vloer. De betonnen vloer moest nog enkele dagen goed drogen en uitharden
De vloer is gecoat en de wasstraat grotendeel gemonteerd

De technische ruimte is in twee verdiepingen verdeelt, op de begane grond staan de pompen, chemiepompen, buffertank. En op de eerste verdieping staat de besturingskast, hydrauliek units en het luchtbord. De chemie leverancier is Sireon, Bruine de Bruin zorgt voor osmosewater en faritec het waterrecyclingsysteem (lees kop Q-Wash waterrecycling).

Een deel van de technische ruimte. De Buffertank en in de vloer weggewerkte leidingen. Patrick van Laarhoven: “Ik vind het niet mooi als je overal leidingen ziet. Vandaar dat ik de leidingen in de vloer heb mee gestort’’

Q-WASH waterrecycling Faritec

Morteza Sharomi van Faritec gaf op verzoek van de redactie een toelichting over het waterrecyclingsysteem bij Q-Wash. “Q-wash Rosmalen: Waterrecycling
Ons biologisch waterzuiveringssysteem zorgt ervoor dat slib zo efficiënt mogelijk wordt opgevangen door de lamellenseparator. Alle vuil en/of drijvende deeltjes blijven achter in de eerste put (de slibput). Dit zorgt ervoor dat er weinig slib terecht komt in de putten met een bio-reactor en kunnen micro-organismen efficiënter hun werk doen.
Bij Q-wash Rosmalen werd onlangs, bij een opstelling van 7 putten van 20m³, twee lamellaseparators met twee bioreactors geplaatst. Aangezien merendeel van de processen onder de grond gebeurt, neemt het systeem nagenoeg geen plaats in de technische ruimte. Heeft het waswater eenmaal het bezinkingsproces ondergaan, dankzij de lamellenseparator tot 70% efficiënter, dan komt het water terecht in de bio-reactor waar micro-organismen het water zuiveren.

Na de bio-reactor komt het water in de laatste (ondergrondse) fase terecht, namelijk de pompput. Van hieruit wordt de breek-tank in de technische ruimte gevuld. Het water iss nu geschikt voor de wasstraat. Een Biologische waterrecycling werkt als een kettingreactie. Q-wash bespaart namelijk niet alleen heel wat geld als het gaat om waterverbruik, maar er zijn meerdere voordelen op te noemen:
• Zo gaan de binnenwanden van de wasstraat en de borstels een stuk langer mee, omdat ze langduriger schoon blijven. Alleen al dankzij de lamellenseparator zullen verstopte nozzles tot het verdelen behoren.
• Bovendien krijgen ze 10 jaar garantie op het proces.

H2O SPIJKENISSE

Het portaal in aanbouw

Bij deze vestiging van H20 hebben wij een compleet nieuw portaal geplaats in de voorwas, dit om de voorwas te verbeteren zodat er gewassen kan worden met hogere snelheden. Hiervoor hebben wij de oude PE250 verwijderd uit de wasstraat, het nieuwe portaal bestaat uit een meelopende Holz Rundum-wasser en een dakwals

Q-WASH Den Bosch

ACE heeft vooraf de bouw van Rosmalen, eerst de wasstraat van Q-Wash Den Bosch uitgebreid met een Polish portaal, dit portaal bestaat uit 2 rundum-wassers en een dakwals. Dit zodat de klant zijn pakketten kan uitbreiden naar een polish pakket, dit om niet achter te lopen op de nieuwe vestiging in Rosmalen.

BAS Autowas Zwolle

ACE is momenteel in Zwolle vol op bezig met een nieuw project. Ruby Kamerbeek: Bij Bas Autowas Zwolle zijn wij met een mega project bezig, deze bestaande vestiging met 2 wasstraten wordt door Maarten Van Boven (eigenaar Bas autowas) compleet omgebouwd. Er is een nieuw pand over het huidige pand heen gezet, zodat zij ondertussen door kunnen wassen met de oude machine.
De monteurs van ACE en het team van Maurice Piket Techniek zijn nu vol op aan het bouwen aan de 1e wasstraat . De planning is dat wij begin mei de 1e wasstraat in bedrijf kunnen nemen. Daarna beginnen wij meteen aan de 2e wasstraat. Ook faciliteren wij de bouw van het overdekte stofzuigplein, interieurbaan en 7 wasboxen. In de volgende editie van Cleaning&Station zal ik jullie op de hoogte brengen van de voortgang in Zwolle.