BOVAG: Nationale Autowasdag en Leden-bezoeken-ledendag gaan NIET door

bovag winterwasweken carwash wasstraat nederland

Als gevolg van de maatregelen om het coronavirus in te dammen, heeft BOVAG Autowas- en Poetsbedrijven besloten om de jaarlijkse BOVAG Nationale Autowasdag voor 2020 te annuleren. Deze zou eigenlijk op zaterdag 27 juni worden georganiseerd.

Tijdens de BOVAG Nationale Autowasdag zetten de BOVAG-leden zich al enkele jaren in voor een goed doel en zamelen op die dag geld in middels een vrijwillige afdracht per was- of poetsbeurt. In het verleden werden op deze manier tienduizenden euro’s gedoneerd aan onder andere Villa Pardoes en de stichting Muziekids. Hoewel de liefdadigheidsinstellingen een warm hart wordt toegedragen, acht branchemanager Erik Stern het initiatief dit jaar niet opportuun: “Enerzijds is het nog maar de vraag of dit soort grootschalige activiteiten tegen die tijd wel toegestaan of überhaupt verstandig zijn. We gaan daarvoor dus niet de uitgebreide voorbereidingen treffen die straks hoogstwaarschijnlijk overbodig blijken. Daarnaast is het nu eenmaal zo dat veel van onze leden het nu erg moeilijk hebben en financieel grote klappen te verduren krijgen. Dan is het niet om als branchevereniging te vragen om te doneren aan een goed doel, hoe zuur die beslissing ook is. We gaan er vanuit dat we volgend jaar een dubbeldikke BOVAG Nationale Autowasdag neer kunnen zetten.”

Geen Leden-bezoeken-ledendag in juni

De traditionele Leden-bezoeken-ledendag van BOVAG Autowas- en Poetsbedrijven gaat dit jaar niet door vanwege de coronamaatregelen. Normaliter zou deze drukbezochte activiteit in juni plaatsvinden, maar het is hoogst onzeker of het verbod op grote bijeenkomsten dan al opgeheven is. Jaarlijks treffen de BOVAG-leden elkaar voor een inhoudelijk programma, een gezamenlijk bezoek aan twee autowasbedrijven van collega-ondernemers en een diner of barbecue. Het voornemen is om in het najaar van 2020 een Algemene Ledenvergadering met bestuursverkiezing te organiseren. 

Online coronadossier van BOVAG

Alle actuele informatie over de maatregelen rondom het coronavirus en de regelingen van de overheid voor ondernemers vindt u op mijn.bovag.nl/corona

Bovemij helpt BOVAG-leden

Bovemij -de dochtermaatschappij van BOVAG-begrijpt dat het voor veel bedrijven moeilijk is om het exacte omzetverlies (en de impact daarvan op de liquiditeitspositie) op dit moment al te bepalen. Daarom krijgen de zakelijke verzekeringsklanten de mogelijkheid om hun premies later te betalen als zij acute liquiditeitsproblemen ervaren. Bovemij heeft extra capaciteit ingezet om ook klanten bij te staan met juridisch advies: hoe bijvoorbeeld om te gaan met leveranciers of met niet-betalende afnemers? De juridische experts van Bovemij helpen daar gratis bij.