De Chemie Box: De oplossing voor het jerrycan probleem?

Voor vele in de carwashbranche een bekend probleem, de lege chemie jerrycans die toren hoog verzameld worden. Recentelijk heeft de BOVAG laten weten serieus opzoek te zijn naar een branchebrede oplossing voor dit probleem. Al enige tijd zijn wij achter de schermen bezig met een oplossing voor dit probleem. De uitkomst hiervan is de “ Sireon Chemie Box”, een Bag in Box oplossing die we kennen uit de supermarkt in de vorm van de wijndoos met tapkraan. Deze kartonnen doos met daarin een plastic zak met schenkdop kent veel voordelen.

Zo loopt de inhoud van 20 liter sneller leeg, laat minder restproduct achter en is deze in zijn geheel uit elkaar te halen en te recyclen. Wat er overblijft is een plasticzak van 112 gram en een kartonnen doos van 680 gram welke in vergelijking met een lege jerrycan nog geen 10% van de ruimte inneemt. Wederom een innovatie waarbij geluisterd is naar de wensen van de klant. Momenteel worden de eerste units in deze verpakkingsvorm afgevuld en verzonden. Na verwachting zal met enkele weken het gehele carwash assortiment in de “Sireon Chemie Box” geleverd worden.

Onder de foto meningen van 2 carwashondernemers

Johan Teunissen van Shell de Wetering in Utrecht

“Gezien de landelijke problematiek rondom de lege jerrycans welke veel wasstraat eigenaren niet altijd kwijt kunnen denk ik dat de Sireon Chemie Box milieutechnisch een goede oplossing kan zijn. De Sireon Chemie Box neemt na gebruik een stuk minder ruimte in beslag en kan gemakkelijk gerecycled worden. Twee belangrijke aspecten welke momenteel nog niet in een andere oplossing te vinden zijn.”

Rob Stroet van Carwash Stroet

“Een oplossing als de Sireon Chemie Box voor het probleem van de lege jerrycans heb ik niet eerder voorbij zien komen. Aan de nieuwe verpakking zitten veel voordelen voor de wasstraat eigenaar zelf maar uiteraard ook voor mens en milieu. Zo zullen er niet langer lege jerrycans opduiken in weilanden en of op het water. De verpakking kan gemakkelijk gescheiden worden voor tevens een milieuvriendelijke verwerking.”