MESA Projecten: Carwash de Zwaaikom en tankstation Westwal

Afgelopen weken heeft Mesa Coatings meerdere projecten afgerond, waaronder onderstaand

1) Carwash de Zwaaikom

Na een bezoek op de uitvoeringslocatie bij Carwash de Zwaaikom in Amersfoort, besloot EcoCare Milieutechniek om de samenwerking met Mesa Coatings aan te gaan.

Wat: de vloer- en plintafwerking van 6 wasboxen met een totaal vloeroppervlak van 210 vierkante meter. Mesa Fast Heavy Duty systeem in de kleur blauw (899). 
Wanneer: 24-26 juni (ivm hitte duurde project 3 dagen)

Wasbox voor de renovatie

Hoe te werk?
Voordat dit systeem aangebracht kon worden, werd eerst de gehele oppervlakte geschuurd. Daarna werden de scheuren in de betonvloer dichtgezet met Thix, een flexibel voegvullingsmassa en werden gaten opgevuld met mortel. Na de voorbehandeling van de vloer kon de eerste laag van het MesaFast Heavy Duty systeem aangebracht worden, namelijk de primerlaag. Deze laag zorgt voor een optimale hechting van de volgende lagen aan de ondergrond. Hierna kon de tweede laag, de Mesa Fast Tussenlaag, aangebracht worden, deze laag wordt ook meteen ingestrooid met granulaat. Deze laag zorgt ervoor dat de vloer mechanisch belastbaar en kras- en slijtvast is.

De kleur van het granulaat bepaalt de uiteindelijke kleur van de vloer, in dit geval blauw. Als laatste werd de seallaag aangebracht, deze laag zorgt ervoor dat de vloer volledig vloeistofdicht en UV-bestendig is.

Naast de vloerafwerking in de 6 wasboxen, is er nog een oppervlak van 15 vierkante meter rondom de Technische Dienst ruimte voorzien van een vloerafwerking in hetzelfde systeem als de wasboxen. Rond deze ruimte werd er ook een plint aangebracht in de kleur blauw

Situatie NA renovatie

2 Tankstation de Westwal

Dit carwash project werd uitgevoerd voor

Tankstation Westwal. Tankstation Westwal is onderdeel van het bedrijf Esso en beschiktover een roll-over wasstraat een handwasbox. Bij de renovatie van Tankstation Westwal zijn ook beide ruimtes onderhanden genomen.

Wat: een roll-over en een handwasbox Het totale vloeroppervlak bedroeg 145 vierkante meter
Wanneer: begin juni

Situatie VOOR renovatie
Vloer is inmiddels geschuurd

Hoe te werk

Schuren en vullen: Als eerste werd de huidige ondergrond, bestaande uit een betonvloer, geschuurd. De scheuren in de ondergrond werden gerepareerd met thix. Oneffenheden die in de loop der jaren zijn ontstaan werden opgevuld met mortel. Na het nauwkeurige voorbehandeld werk kon er worden overgegaan op het aanbrengen van het gekozen vloersysteem.

Het MesaFast Heavy Duty Systeem werd antislip afgewerkt. Dit brengt een belangrijk voordeel met zich mee: veiligheid. Door de antislip afwerking, heeft de vloer extra grip wanneer deze nat is. Hierdoor wordt de kans op glijpartijen verminderd. Dit is belangrijk voor zowel de medewerkers als voor de klanten.

Situatie NA renovatie zonder nieuwe koof
Na renovatie MET koof

Meer informatie
Ga naar site MESA COATINGS