Nieuwe Truckwash1 Group heeft grootse groeiplannen. Franchiseconcept in de maak

truckwash group snoek broersma

Berrie Wolters

Truckwash Groep van Klaus Broersma was met 5 vestigingen al een belangrijke speler binnen de truckwashbranche. Ook Johannes Snoek pakt al 5 jaar het wassen en desinfecteren op zijn Truckwash1 vestigingen Roosendaal en Rilland op professionele wijze aan. Beiden hadden ambities om flink te groeien de komende jaren. Gekozen is om dit niet afzonderlijk te doen, maar samen. Dit biedt niet alleen veel meer mogelijkheden en voordelen voor het nieuwe bedrijf, maar zeker ook voor de wasklanten. Ik sprak met Johannes Snoek over deze fusie en de toekomstplannen van het nieuwe bedrijf Truckwash1 Group.

Betreft het een fusie of samenwerking?

Johannes Snoek: “Een fusie. Klaus en ik zijn beide eigenaar van het nieuwe bedrijf Truckwash1 Group waar alle 7 locaties onder vallen.”

Hoe kennen jullie elkaar?

Johannes Snoek: “Klaus en ik kennen elkaar al heel lang. Sterker nog, ik heb vroeger zelfs voor hem trucks gewassen. Maar ik wilde meer en 5 jaar geleden heb ik, met hulp van Klaus overigens, in Roosendaal een eigen truckwash geopend en in 2016 een tweede locatie (Rilland). Klaus en ik hebben altijd contact gehouden. Hij is de afgelopen jaren gegroeid naar 5 vestigingen en ik naar 2. Allebei zagen we nog ruime groeimogelijkheden binnen de truckwashbranche en waren afzonderlijk bezig met het kijken naar andere locaties. Onze huidige locaties liggen redelijk van elkaar af en we bijten elkaar dus niet. Maar door mogelijke toekomstige uitbreidingen zouden we in elkaars vaarwater terecht kunnen komen en elkaar moeten beconcurreren. Dat wilden we niet en zijn we gaan kijken of we samen iets konden doen. Het resultaat is uiteindelijk Truckwash1 Group geworden.”

Links Klaus en rechts Johannes

Het blijft zeker niet bij 7 locaties?

“Nee, dat zeker niet. De 7 locaties bevinden zich in de regio zuid-west van Nederland, dus nog voldoende witte plekken in de rest van het land. De groei kan verwezenlijkt worden door zelf nieuwe locaties op te zetten en door bestaande truckwash locaties te integreren.  Dat laatste gaat natuurlijk een stuk sneller. We kennen veel ondernemers en met sommige zijn er oriënterende gesprekken gaande. Momenteel zijn we bezig met de uitwerking van een franchiseconcept. We verwachten deze medio 2021 te kunnen introduceren.”

Wat zijn voordelen van fusie voor de klanten?

Op alle onze locaties kunnen chauffeurs terecht en dezelfde kwaliteit verwachten die ze van ons gewend zijn. Alles komt handig en overzichtelijk op 1 factuur wat administratief voordelen oplevert. Daarnaast bieden wij een leuk spaarprogramma aan wat op elke locatie gekoppeld staat met elkaar, het maakt dus niet uit waar je wast om te sparen.

Truckwash, Overname, BETA
Beeld: Truckwash 1 Group