In het kader van verduurzaming plaats ANAC deze week 396 zonnepanelen op het dak van hun locatie aan de Energieweg in Nijmegen. Deze zonnepanelen moeten jaarlijks ruim 135.000 kWh
op gaan wekken en hebben bij zon een Wattpiek van 148.500. De zonnepanelen worden geplaatst op het dak van de hal achter het tankstation. De zonnepanelen worden geplaatst door Kemkens Solar.
Deze zonnepanelen spelen een belangrijke rol in de duurzame ambities, die voor ANAC hoog op de agenda staan. “Wij zijn elke dag bezig met het optimaliseren van onze processen en het zo efficiënt mogelijk laten draaien van onze installaties, om zo het gebruik van energie te reduceren”, aldus Leon van Stippent, COO van ANAC. “Wel zullen we altijd energie nodig hebben om onze klanten van een schone auto te kunnen voorzien. Dankzij de energie die we opwekken met deze zonnepanelen maken we autowassen weer een stukje duurzamer”.
Nijmegen is voor ANAC de tweede locatie waar zonnepanelen gelegd worden, maar zeker niet het laatste. Eerder werd ook al het dak van ANAC Carwash in Breda aangepakt. Daar werden oktober vorig jaar al 260 zonnepanelen geplaatst met een Wattpiek van 97.500.

anac
anac

Naast zonnepanelen is ANAC nog veel meer met het milieu bezig. Zo wordt gebruik gemaakt van nietagressieve, biologisch afbreekbare zeepsoorten en wordt maar liefst 85% van het gebruikte water in eigen beheer gerecycled. Afvalwater wordt van slib ontdaan en het slib wordt verantwoord afgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf. Zo is de wasstraat altijd een beter alternatief dan thuis op straat de auto wassen.
De ANAC Carwash locatie aan de Energieweg ondergaat komende maanden een grote metamorfose: boven op de huidige wasstraat wordt een overdekt stofzuigplein gebouwd waar 33 auto’s tegelijkertijd kunnen stofzuigen. Het dak van dit nieuwe stofzuigplein zal volledig uit zonnepanelen bestaan. De verbouwing zal voornamelijk ’s nachts plaatsvinden waardoor minimale overlast voor de klanten wordt verwacht.

Deel dit artikel:

Leave a comment