Berrie Wolters

We zullen in de toekomst vooral in carwash investeren,” zei Rob van Herpen, eigenaar van toen nog Hanex Tankstations, ongeveer 10 jaar geleden bij de opening van het Hanex stand-alone wascentrum in Oss. En dat klopte want niet lang daarna volgde ook de 3e locatie Veghel, de grootste in opzet. En dan nu plots het bericht dat de 3 waslocaties per 1 oktober zijn afgestoten en overgenomen door Let’s Wash BV van Jeroen Peters. Rob van Herpen: “Wij begonnen dit jaar niet met idee om de Carwashes van de hand te doen. Wat wij wel wisten is dat er een plan moest komen voor de drie carwashes. We hebben de afgelopen jaren meerdere tankstations toe mogen voegen en onze horeca afdeling is dit jaar enorm gegroeid van één naar acht locaties, met nog twee op de planning voor 2023. Onze organisatie is dus erg hard gegroeid en dan moet je keuzes maken om focus te houden. De drie Hanex Carwashes verdienen meer aandacht en vandaar dat we in gesprek zijn gegaan met Jeroen Peters. Het groeiscenario dat hij voor ogen heeft is precies wat de carwashes nu nodig hebben. Daarnaast vonden wij het vooral belangrijk dat het personeel goed terecht zou komen.”

hanex lets wash

Sinds 1926 zit de firma Hanex in de benzine c.q. tankstations. Vanaf de jaren ’90 heeft het bedrijf ook wasinstallaties bij de tankstations laten plaatsen. Rob van Herpen: “Van de huidige 16 tankstations hebben er 13 een roll-over. Dus carwash is ons niet vreemd. Zo´n 13 jaar geleden zagen we grote mogelijkheden met stand-alone waslocaties: eerst Heesh, toen Oss en Veghel. Alle 3 hebben ook wasboxen en in Veghel hebben we vorig jaar een interieurbaan laten plaatsen (voor de provincie Brabant een primeur).”

Tankstation en Horeca
De markt is de laatste jaren enorm aan het veranderen en ook Hanex moest daar op inspelen. “Dat klopt. Het traditionele tankstation had geen toekomst meer en we hebben de tankshops gemoderniseerd. Ook is 2 jaar geleden ons eerste horecaformule Kwartiertje in Rosmalen geopend, daarna in Nuland en hopelijk begin volgend jaar volgt een 3e locatie”
In mei 2021 startte Hanex met The Villy in Amsterdam en in maart dit jaar nam men ook COFFEELAB over.  

hanex kwartiertje

Kwartiertje
Afkomstig van het de gezegde ‘Gezellig Brabants kwartiertje’ is een horecaformule voor tankstations. Met ruime zitgelegenheid, een koffieconcept en bereiding van vers-gemaakte maaltijden. Begin volgend jaar wordt de 3e locatie geopend. Rob van Herpen denkt dat er meer Hanex tankstations geschikt zijn voor Kwartiertje.

COFFEELAB
Richt zich zoals de naam al doet vermoeden puur op koffie. COFFEELAB onderscheidt zich  echter van de losse koffiebars in de stad door hun aandacht voor hospitality.  In de 5 winkels kan men koffiedrinken en lunchen, koffie voor thuis kopen ed. 30 procent van de producten en/of ingrediënten zijn lokaal. “Wij branden met Coffeelab Roasters onze eigen koffie,die ook in onze tankshops worden verkocht.”   

hanex Coffeelab

The Villy is een hospitality-faciliteit binnen een luxe appartementencomplex. Rob van Herpen “Daar kunnen bewoners lunchen, werken en elkaar ontmoeten. Zeg maar een soort huiskamer. Ook buurtgenoten kunnen van onze faciliteiten gebruik maken. In Amsterdam is de eerste Villy operationeel, binnenkort opent er ook een Villy in Rotterdam en Den Haag.”

Gezien bovenstaande ontwikkelingen is begin 2020 besloten om de naam van de holding te vervangen in Hanex Hospitality Group, synoniem voor ‘gastvrijheid’.

Carwash
Rob van Herpen: “Mede dankzij het uitwerken en opzetten van bovengenoemde horecaformules en ook de uitbreiding van het tankstationnetwerk heb ik de afgelopen 3 jaar te weinig tijd besteed aan de 3 waslocaties. Gezien de jarenlange ervaring binnen de tankstationbranche liepen die locaties automatisch door, maar het runnen van carwashlocaties is toch ietwat complexer, denk aan marketing, het behoud van waskwaliteit, het personeelsbeleid ed.
Dus toen ik de vraag over eventuele verkoop kreeg, heb ik eens goed nagedacht over deze waslocaties. Ik had in principe 2 keuzes: of opnieuw investeren in de locaties en een separate carwashorganisatie opbouwen of afstoten en me volledig focussen op tankstations en de horecaformules. Ik heb na een tijdje wikken en wegen voor de laatste optie gekozen. De keuze is ook gemaakt omdat ik wist dat de 3 locaties in goede handen kwamen bij Let’s Wash BV van Jeroen Peters en dat het geen consequentie zou hebben voor het personeel. Let’s Wash heeft de locaties over gekocht en is nu volledig eigenaar. Wij verlaten echter de carwashbranche niet, want we hebben legio tankstations met een roll-over. ”

Let’s Wash BV
Dit bedrijf is in maart van dit jaar door Jeroen Peters opgericht “Ik ben vanaf mijn elfde jaar actief/werkzaam binnen de carwashbranche. Het afgelopen jaar heb ik andere werkzaamheden gedaan, maar ik wilde eigenlijk toch weer terug naar de carwashbranche. Een markt waar op dit moment erg veel gebeurd. Zo’n tweeënhalve maand terug kwam ik  toevallig Rob van Herpen tegen, die op dat moment voor zichzelf had besloten om de 3 waslocaties van de hand te doen, maar voor de overname nog een goede partij zocht. Toen is het snel gegaan en hebben we er direct gas op gezet en per 1 oktober is Let’s Carwash BV eigenaar. Het eerste doel is om de basis bij de 3 waslocaties terug te brengen.”

Over de plannen van Jeroen Peters met de 3 waslocaties leest u in een volgend artikel.

Deel dit artikel:

Leave a comment