Binnenkort bestaat de Bleeker uit Hengelo 90 jaar. Bestaande uit oa. Bleeker ASN Autoschade, Autoglaz , AutowasTwente en allen gevestigd aan de Höltersweg in Hengelo. Aan deze straat wordt ook al 35 jaar auto´s gewassen. Bij AutowasTwente worden auto’s overigens ook gepoetst. Vijf jaar geleden hebben Judith Schwering en Jochem Boers bovengenoemde bedrijven overgenomen. De redactie legde aan Jochem Boers enkele vragen voor!

In welk jaar is AutowasTwente opgericht?
“Dat was op 31 mei 1988”

Wie is de oprichter?
“Ben Schwering”. De vader van Judith Schwering en mijn schoonvader.”

Waar bestond de waslocatie toen uit?
“Een Tact roll-over, eveneens firma WashTec (Toen California Rohé)”

Waarom is AutowasTwente toen ontstaan?
“Bleeker was een van de eerste binnen de automotivebranche in Twente die totaalaanbieder wilden zijn en klanten geheel ontzorgden. Bleeker was in regio
Twente met meerdere vestigingen vertegenwoordigd.Vanaf 2017 is verkoop en garage gecentraliseerd in Oldenzaal. Ook al een voortschrijdende visie op de automotive-branche.
 

Jij en Judith Schwering hebben in 2017 oa de waslocatie overgenomen. Wat voor toekomstperspectief zagen jullie voor dit was-centrum?
“Totaal dienstverlening voor het schoonmaken en reinigen van auto’s met de hoogste kwaliteit. Wij bieden nu ook schadeherstel en smart-repair aan bij klanten.”

Jullie hebben ervoor gekozen om 2 roll-overs en 1 bus roll-over te plaatsen. Waarom geen wasstraat?
“Voor elke roll-over hebben we een wasbox systeem waarmee we elke auto eerst goed voorreinigen. De auto gaat dus al een stuk schoner de roll-over in. Het wasresultaat is hoog. Klanten kunnen zelf het was/wax-programma kiezen Deze formule is bij een kettingwasstraat niet mogelijk. Het voorwassen duurt ca 3 minuten en een programma varieert van 3 tot 5 minuten.”

Jullie hebben 6 wasboxen van Savona en deze zijn in okt 2022 vernieuwd. Wat is er allemaal gedaan?
“Alleen het dak en betonvloer is gebleven en de rest is allemaal nieuwe. Glazen wanden, nieuwe dekvloer door Mesa Coating, gootroosters en wandbeplating door Bucon Borne en verder is de wastechniek compleet vervangen door Savona (met 3 armen en velgen-reiniger). De wasprogramma’s bestaan nu uit: velgenreinigen / schuimlans / hogedruk wassen / vlekvrij naspoelen.”

Betreffende Autowas en CarCleaning heb je gekozen voor 1 leverancier: RIWAX
“We kijken naar kwaliteit, maar ook naar ons inkoopproces. ALTAC Coating groep is onze hofleverancier bij schadeherstel en dit bedrijf heeft qua reiniging een nauwe samenwerking met RIWAX. Na een periode van 2 maand proefdraaien, rondleiding op het hoofdkantoor, instructies en training op de werkvloer zijn we met alle bedrijven (schade, poetsen en wassen) overgestapt op RIWAX producten. Wij willen ook ontzorgd worden, dan moet je ook kiezen voor een leverancier die dat kan: goede back up voor vragen of eventueel spoedleveringen. Onderscheidende bedrijven dienen de klant en werken samen met
toeleveranciers die het zelfde willen nastreven.”

Gehele artikel
Bovenstaand is een gedeelte uit het gehele artikel met Jochem Boers in vakblad CARWASH editie 3, dat rond 7 juli zal verschijnen

Deel dit artikel:

Leave a comment