Autoradam, de 134 jaar bestaande onderneming, met diverse tankstations, autowasstraten en autoverhuur en lease, is met de Gemeente Amsterdam overeengekomen om in de Metropoolregio Amsterdam een nieuw Mobiliteitscentrum te realiseren. Dit op een uniek centraal gelegen locatie met uitvalswegen naar Schiphol en het Centrum van Amsterdam en de omringende woongebieden. Dit wordt één van de grootste wascentra van Europa. Het complex wordt geheel uit duurzame en recyclebare grondstoffen gebouwd, zal energie-neutraal zijn door zeer innovatieve ontwikkelingen en zal haar wasproces voor 100% recyclebaar maken. Door de vorm van het gebouw kwam de directie van Autoradam op het idee het een waskathedraal te noemen. Zij hopen nog op de zegen van de bisschop.

Het complex heeft een oppervlakte van ca. 25.000 m2 en zal uit acht verdiepingen bestaan met een nokhoogte van 46 meter. Op de eerste twee verdiepingen komen o.a. twee 80 meter lange autowasstraten, een 80 meter lange interieurbaan en een poetswasstraat. Op de begane grond wordt 5000 m2 een overdekt en verwarmd stofzuigplein ontwikkeld, 15 self-service wasboxen, een car-detailing afdeling en een snellaadplein in combinatie met gratis stofzuigen en een ruime horecavoorziening.

Daarnaast wordt er een 50 meter wasstraat voor lange busjes, bakwagens en SUV/Pick-Up gerealiseerd. Ook zal er grote auto/bus verhuur/lease afdeling  komen. Op een andere verdieping zal een experience centrum verrijzen met alternatieve vervoersmiddelen.

De bouw vangt in 2023 aan en de opening wordt verwacht in december 2023.  De onderhandelingen met de leveranciers van de diverse machines gaan volgende maand van start. Deze  nieuwbouwplannen passen uitstekend in de zoektocht van Autoradam naar uitbreiding van vestigingen voor de aankomende jaren. Hiervoor zoekt zij contact met ondernemers voor overname of samenwerking.

Deel dit artikel:

Leave a comment