Berrie Wolters

Alweer 5 jaar bevindt Dirk Autowas Malden zich op de hoek van het drukke kruispunt A73, Malden, Heumen- Molenhoek richting Limburg. Ik ben er eerlijk gezegd al vaak langsgereden en vond het aan de buitenkant, met dat hout en zo, een vriendelijk ogende waslocatie. Telkens zei ik tegen mezelf dat ik ‘daar eens langs moest gaan’. Dat roep ik dus al blijkbaar 5 jaar. Tot een goede relatie van me, Maurice Piket, me begin februari vertelde dat hij druk bezig was met het upgraden van een wasstraat in Malden en dat hij me wel wat info en foto’s hiervan zou mailen. Nou, zei ik, daar ga ik zelf wel heen en plande een afspraak met de eigenaar Bert Stiemsma. Na 5 jaar was het volgens hem tijd dat de wasstraat werd geüpgraded op het gebied van klantbeleving en ook het voorwassen mocht voor zijn medewerkers wel minder arbeidsintensief worden. “Op een drukke zaterdag is het immers flink aanpoten,” aldus Stiemsma

Mijn eerste vraag aan Bert Stiemsma was ‘hoe het idee van een waslocatie is ontstaan’. Bert Stiemsma: “Ik ben van oorsprong jurist en zo’n 20 jaar geleden ben ik van Den Haag naar de gemeente Malden verhuist. Voor mijn huis bevond zich een braakliggend terrein dat ik ook had aangekocht maar van de gemeente mocht ik daar heel lang niks op bouwen. Een kennis van me had in een andere plaats getracht eencarwash op te zetten, maar dat lukte niet. Ik dacht, dat moet toch niet zo moeilijk zijn. Toen ben ik me in de carwashbranche gaan oriënteren en heb ik medio 2014 de gemeente een plan voor een wasstraat op het braakliggend terrein voorgelegd. Dat idee stond hen wel aan. Een toplocatie, want elke dag passeren zo’n 20.000 auto’s mijn waslocatie. Ik heb uiteraard enkele leveranciers een offerte laten maken. Sommige waren gezien de wascapaciteit op deze locatie simpelweg te kostbaar en uiteindelijk heb ik gekozen voor een Istobal 4TC wasstraat van 40 meter lang. Op 13 oktober zijn we geopend en begonnen met wassen. “

Lees het gehele artikel in CleaningStation editie 1 pagina 32 (maart 2022)

UPDATE

Om de klantenbeleving, het wasproces en de doorstroom van auto’s te verbeteren heeft Bert Stiemsma van Dirk Autowas Maurice Piket gevraagd hierover mee te denken. Uiteindelijk zijn binnen een tijdsbestek van 2 dagen de volgende aanpassingen/ modificaties verricht.

dirk autowas
Dirk autowas
Deel dit artikel:

Leave a comment