Bron:  Sireon

Volgens Sireon is maatschappelijk verantwoord ondernemen vandaag de dag niet meer weg te denken. Sjoerd van Oort: “Ook voor de wasstraat ondernemer een nog altijd belangrijk thema. Door de overstap van een 900 gram zware can naar een 112 gram lichte zak bespaart een gemiddelde wasstraat al snel 1000 kilo plastic per jaar. Een berg die te vergelijken is met een toren jerrycans die 1.5 keer de hoogte van de Eiffeltoren heeft. De overblijfselen van een gescheiden Bag-in-box nemen nog geen 10% van de ruimte van een can in”

Voordelen
“Naast de bekende voordelen van het makkelijk scheiden en 100% recyclen van de verpakking leeg je een Bag-in-box gemiddeld 1.5 x zo snel als een jerrycan en is spetteren en of klotsen verleden tijd. Ook de hoeveelheid restproduct welke in de Bag-in-box achterblijft is nihil. Bij de traditionele jerrycan is dit al snel een tiental milliliters.”

Geslaagd?
“Na 2.5 jaar kan er geconcludeerd worden dat het concept in de carwashbranche goed ontvangen is. Ondanks dat het voor sommige even wennen was is er enkel positieve feedback vanuit de markt. Ook andere Chemie leveranciers lijken de manier van verpakking goed op te nemen en of te testen in de praktijk. Wij hopen dat nog meer merken zullen volgen om zo gezamenlijk een nog positiever verschil te maken in de branche.”

Deel dit artikel:

Leave a comment