Reeds 2 jaar geleden is de nieuwe roll-over SmartCare door WashTec geïntroduceerd. Bij HBEST Alkmaar is nu de eerste SmartCare roll-over in Nederland geplaatst en draait inmiddels. Zoals Joey de Geus van HBEST het juist formuleerde: “Het is de Rolls-Royce onder de roll-overs.” Bij HBEST wordt er overigens ook bij de roll-over bemand gewassen. Een full-service dienst van optima forma.
Binnenkort leest u op deze site een uitgebreid artikel over het ‘autowassen bij HBEST’ en de SmartCare roll-over.

Hieronder enkele belangrijke technische noviteiten van de SmartCare roll-over
(bron Peter van der Veen van WashTec):

Beschikbaarheid: Door monitoring, intelligente gegevensregistratie en remote-control kan uitval van de machine eenvoudig voorkomen worden.

Remote-control:Comfortabele en individuele bediening van alle instellingen: of het nu gaat om prijzen, chemiedosering of het instellen van wasprogramma’s. Alles kan de exploitant eenvoudige en snel zelf regelen via de WashTec-app.

Optimale flexibiliteit: De configuratie, besturing en aanpassing van wasprogramma’s waren nog nooit zo eenvoudig en kunnen ten alle tijde perfect afgestemd worden op het wasbedrijf. 

Intelligente en efficiënte bediening: Voor een optimaal wasresultaat, maximale snelheid en daardoor nog meer omzet.

Prestaties in vier dimensies: Quality, Speed, Convenience, Look & Feel. Kwaliteit, snelheid, bedieningsgemak en design.

Intelligente ondersteuning: Smart betekent nieuwe wegen inslaan. Met Remote Access kan de carwash-ondernemer de wasinstallatie op elk gewenst moment zelf controleren en aansturen. Eenvoudiger, met nog meer comfort, sneller en perfect afgestemd op zijn/haar wensen en die van de wasklanten. En daardoor vooral nog succesvoller.

 Met afstandsbediening de roll-over instellen

“Dankzij Remote Access kan de ondernemer gemakkelijk alle instellingen individueel controleren en aanpassen: of het nu gaat om het chemieverbruik, de prijsinstellingen, chemiedosering of het instellen van wasprogramma’s. Met Remote Access kunnen wasprogramma’s bijvoorbeeld worden aangepast aan actuele weersomstandigheden of piekuren. Met één klik optimaliseert men de verhouding tussen de beste kwaliteit en de hoogste snelheid. Of gewoon overschakelen van  zomerprogramma’s naar winterprogramma’s. Stilstand is verleden tijd.
Via internet overal ter wereld kan de roll-over worden aangestuurd en/of uitgelezen.

Perfecte chemiedosering
Slechte wasresultaten worden vaak veroorzaakt door een te lage chemiedosering. “Of het nu gaat om eenvoudig te reinigen of moeilijk te reinigen delen van de auto: Met de WashTec SmartCare worden de chemieproducten automatisch efficiënter en flexibeler gedoseerd dan ooit.  Precies op die plaatsen waar het nodig is.

Dankzij de vulpeilindicatie kunnen de chemicaliën perfect  worden gecontroleerd en op tijd worden bijbesteld. Dit  voorkomt onjuiste doseringen en stilstand door ontbrekende waschemicaliën. Even  gemakkelijk stelt u de juiste chemiedosering  in voor bepaalde delen van het voertuig.

Toverformule QBS
„QBS staat voor Quality Balanced Speed. Dit betekent dat elk wasprogramma of onderdeel van een wasprogramma gemakkelijk zelf is in te stellen. Eenvoudig en zonder hulp van technici. Zo kunt de ondernemer de WashTec SmartCare nauwkeurig aanpassen aan het jaargetijde en zelfs aan de dagelijkse piekuren.

Nauwkeurige aansturing
Door intelligente sensoren voor een uiterst nauwkeurige aansturing. Schuine achterkanten, spoilers en moeilijk bereikbare delen van SUV’s en andere voertuigen worden vaak niet goed schoon. De verbeterde sensoren van de WashTec SmartCare garanderen een nauwkeurige besturing. Mede hierdoor én met de verbeterde FlexControl en MultiFlex wast de WashTec SmartCare ook de moeilijk bereikbare delen nog beter schoon .

De SofTecs zijborstels worden aangestuurd via een verbeterde sensorgestuurde aansturing in combinatie met een traploos instelbare schuinopstelling van de borstels. In combinatie met een optimaal afgestelde borsteldiameter en een optimale contactdruk wordt de borstel

Door de verbeterde sensor- en controletechnologie is het mogelijk: met flexibel zwenkbare borstelassen wassen de  multi-dimensionale zijborstels met een optimaal voertuigcontact ook aan de achterzijde bij ronde voertuigvormen en dakspoilers.

Deel dit artikel:

Leave a comment