Het vervangen van de oude wasstraat in een nieuwe DICO wasstraat vordert gestaag. De wasstraat is zo goed als geplaatst. Na de laatste fase zal een korte testfase plaatsvinden, maar half mei zal de nieuwe wasstraat definitief de deuren voor het publiek openen. Onderin enkele foto’s van deze nieuwe wasstraat met een korte technische toelichting.

Bekijk eerder geplaatste specificaties van dit project:  klik hier

De orderportefeuille van DICO Carwash BV is blijkbaar goed gevuld, want na dit project in Valkenswaard moet er een wasstraat geplaatst worden bij Vakgarage Driebergen en daarna is het volgend project A7-Carwash te Kolham aan de beurt.

Foto’s en technische toelichting

dico valkenswaard

Jeroen Visser: “De eerste portalen worden door het vierkoppige monteursteam van DICO in de washal geplaatst. Alles is in RVS uitgevoerd en daarna elektrolytisch gepolijst waardoor het een chroom-achtige uitstraling krijgt en super glad is. Hierdoor kan vuil er nauwelijks aan vast hechten en is schoonmaken van de machine kinderspel.”

Jeroen Visser: “Van voor naar achter in de washal worden verschillende hoofdleidingen gelegd, voor o.a. lucht, osmose water en recycle water. Hierop wordt per portaal de aftakking gemaakt met een manuele afsluitkraan voor service doeleinden (de rode kraan) en daaronder hangt de een pneumatisch gestuurde klep die op wordt aangestuurd door de WashControl PLC zodat precies op het juiste moment de klep open en dicht gaat als de auto passeert.”

dico valkenwaard
dico valkenswaard

Fotobijschrift 2 foto’s: Jeroen Visser: “De kettingbaan van DICO onderscheidt zich door het zeer rustig en geruisloos draait. De ketting wordt overal door kunststofdelen ondersteund, zowel op de heen- als de terugweg. Nergens is ijzer op ijzer wrijfcontact. Dit komt overigens ook de levensduur van de ketting enorm ten goede. Met een sterke duplex-ketting wordt de kettingbaan elektrisch aangedreven, de motorsnelheid wordt door middel van een frequentieomvormer gecontroleerd. Vanuit het bedieningspaneel bij de entree van de wasstraat kan de medewerker eenvoudig kiezen tussen 3 vooraf ingestelde snelheden.”

dico valkenswaard

Fotobijschrift: “Bij dit project in Valkenswaard is gekozen voor 2 hoge druk Wanner pompen van 11 kW elk. Een daarvan is door de hoge druk boog die het voertuig geheel onder hoge druk afspuit. De andere is voor de meelopende hoge druk wielwasser. Deze loopt ruim 2 meter mee met het voorste wiel van de auto, wast daarna versneld de dorpel om vervolgende weer ruim 2 meter mee te lopen met het achterste wiel van de auto. Zeer efficiënte reiniging van de auto geheel rondom en de velgen.”

Fotobijschrift: “Een ‘batterij’ aan chemiepompen zorgt er voor dat de juiste chemie soort verpompt wordt naar de desbetreffende boog in de wasstraat. Deze worden altijd op RVS muursteunen aan de wand gemonteerd zodat direct eronder de verschillende chemiecans kunnen worden opgesteld. Hier heeft de klant gekozen voor de chemie van Flowey.”

dico valkenswaard
Deel dit artikel:

Leave a comment