Bron: BOVAG

Komende weken ontvangen bij BOVAG aangesloten autowas- en poetsbedrijven een telefoontje of bericht van Normec Biobeheer om een afspraak te maken voor de jaarlijkse legionellacontrole. Tijdens de controle worden er twee monsters afgenomen en gecontroleerd op legionella. BOVAG vindt legionellapreventie erg belangrijk. Het gaat namelijk om de gezondheid van u, uw medewerkers en uw klanten. Daarom is het onderdeel van de lidmaatschapseisen van BOVAG Autowas- en Poetsbedrijven. De kosten voor de controle zijn opgenomen in het contributiegeld.

Sinds 1 juni heeft Normec Biobeheer een wijziging doorgevoerd in de procedure. Er worden sinds die datum geen monstertemperatuur en doorstroomtemperatuur meer gemeten bij de legionellacontrole. Deze onderdelen zijn niet verplicht en hebben ook geen invloed op de laboratoriumuitslagen. Als u de doorstroomtemperatuur toch wilt laten meten, dan is het mogelijk om dit als apart opdracht uit laten voeren. Dit kunt u aangeven als Normec Biobeheer een afspraak met u maakt voor de legionellacontrole.  

Bedrijven zonder wasinstallatie worden niet gecontroleerd. Heeft u vragen of opmerkingen over de controle? Neem dan contact op met het secretariaat via autowas@bovag.nl.

Deel dit artikel:

Leave a comment