Brushcom heeft inmiddels zo’n 50% van alle wasstraten in Nederland met haar borstels uitgerust en haalt zo’n 30% van de omzet uit Amerika. “De groei maakt een groter bedrijfspand noodzakelijk. Vandaar dat we het pand van de buurman heeft gekocht en deze inmiddels gebruiken voor productie en opslag. Een belangrijke reden voor de groei zijn onze vele innovaties, zoals momenteel de Rotor en de Hover,” aldus Roel Muskens.

Roel Muskens: “De Rotor (zie foto boven) is een nieuw dakborstelsysteem met zoals de naam al zegt borstelstroken in de vorm van een rotor/ propeller. De stroken met onze droogmateriaal MicroDry+ liggen dankzij de vorm minder op elkaar en hebben daardoor meer ruimte. De hierdoor ontstane luchtstroom zorgt dat het materiaal beter droogt, wat weer een positief effect heeft op de droogkwaliteit van de auto zeker bij hoogvolume wasstraten. De betere drukverdeling en de klittenband bevestiging zorgen er ook nog eens voor dat de Rotor makkelijk te installeren en vervangen is.

brushcom hover

Hover

Brushcom toonde tijdens de beurs Carwash Show het nieuwe lichtgewicht dakborstelsysteem met de naam HOVER (HOrizontale as naar VERticale wassing): een dakborstelsysteem van 100% foammateriaal ( CCT, Closed Cell Texturefoam). “Het borstelcomponent wordt middels een unieke methode bewerkt en bestaat uit één geheel. Er wordt niets gelijmd en het foam is volledig recyclebaar. CCT foam is uniek doordat de stroken een zogenoemd wafel structuur hebben. Dit zorgt voor meer frictie.”

Vakblad Carwash editie 4
Bovenstaand betreft een deel van het gehele artikel met Brushcom in editie 4 van vakblad CARWASH
Zie digitale versie (klik op cover onderin). Artikel Brushcom staat op pagina 31

Deel dit artikel:

Leave a comment