In 1997 verscheen de allereerste editie van Wolters Perspublicaties onder de naam ProCleaning. Dit blad had als thema: het optisch reinigen van voertuigen. Dus het wassen van auto’s en trucks maar ook autopoetsen. Ondanks dat ik als hoofdredacteur van het vakblad PompShop (van 1991 tot 1996) al veel geschreven had over tankstations, besloot ik toen om dit thema op dat moment niet in het nieuwe blad op te nemen en me te richten op ProCleaning. Toen in 1996 het vakblad PompShop werd verkocht aan de Jaarbeurs was ik van mening dat de carwash (en autopoets)branche wel klaar was voor een eigen vakblad. De meeste aanbieders van carwashequipment vonden dat blijkbaar ook en de eerste editie bevatte al aardig wat advertenties. Het blad werd in 1997 naar zo’n 1400 carwashlocaties gestuurd.

In ongeveer 2000 werd het thema Tankstations aan het blad toegevoegd onder de naam ProStation. Het blad had 2 covers: ene kant ProCleaning en aan de achterzijde ProStation. In 2004 werd het samengevoegd tot 1 titel: CleaningStation.
Deze naam is tot voor kort gebleven, wel is de titel qua lay-out weleens gewijzigd.

2022: Nieuwe lay-out, naam en formaat
Naast de titel CleaningStation geeft Wolters Perspublicaties ook andere titels uit.
NonPaint-autopoetsen richt zich op de branches autoschade en carcleaning. De titel Truckwash.biz richt zicht zoals de naam al zegt op de truckwashbranche (en transport).
Deze titels zijn eveneens gewijzigd in CARCLEANING en AUTOSCHADE. De titel Truckwas.biz wordt TRUCK en zal naast het thema truckwash ook onderwerpen als brandstof, schade, cleaning en reparatie bevatten.
Als uitgever van bovengenoemde titels hoop ik u nog vele
jaren van branche-informatie te mogen voorzien.

Berrie Wolters
uitgever

Deel dit artikel:

Leave a comment