Berrie Wolters

Er wordt druk gebouwd aan de Lagerhof 5 in Overasselt. Binnen enkele weken moet de ruime Plus supermarkt, de brood- en banketbakkerij, de lunchroom en de carwash gaan draaien. Daarna wordt de oude locatie, zo’n 300 meter verderop midden in het centrum, gesloopt voor een nieuwbouw project. Na 7 jaar onduidelijkheid kwam er in 2020 eindelijk overeenstemming met de gemeente. Theo Derks: “In die 7 jaar investeer je natuurlijk niet in het tankstation en de bestaande carwash. Je lapt e.e.a. op en zorgt dat alles blijft draaien. Het Argos tankstation verhuist overigens niet mee en zal verdwijnen. Wel laten we enkele laadpalen plaatsen op de nieuwe locatie.”

Links Theo Derks en rechts zijn broer Arnold

 

De familie Derks verricht al sinds 1847 handel in Overasselt. Ik sprak Theo Derks op de nieuwe locatie. Hij in bakkerskleding want hij heeft die nacht weer in de bakkerij gewerkt, samen met zijn 2 dochters overigens, de komende generatie. “Ja, die werken al in de familiezaak. Dat wordt de 5e Derks generatie. Mooi toch. Het mooie van de nieuwe locatie is dat het zeer nabij de allereerste boerderij met bakkerij van de familie Derks ligt. Dus we zijn weer terug op het oude grondperceel.”

.

derks argos

.

Tankstation weg
Het Argos tankstation verhuist dus niet mee naar de nieuwe locatie. Hierdoor bevindt er zich straks geen tankstation meer in Overasselt en moet men hiervoor naar Grave, Heumen/Malden of Nijmegen (Dukenburg). “De gemeente wilde dit sowieso niet, maar ook wijzelf zien het opnieuw investeren in een tankstation niet meer zitten. Qua brandstofverkoop hebben we de piek allang bereikt en het zal de komende jaren alleen maar minder worden. Je investeert immers wel voor 15-20 jaar. Zoals eerder al gezegd plaatsen we wel enkele elektrische laadpalen. We hadden het tankstation sinds 1970, dus wel een afsluiting van een tijdperk.”

 

.

Carwash
In carwash echter ziet Theo Derks nog zeker toekomst. “Ja, dat heeft altijd goed gedraaid, ook op de oude locatie waar het visueel betreft op het randje van kunnen was. De oude roll-over is 10 jaar oud maar technisch nog in prima staat. Volgens WashTec is aanschaf van een nieuwe roll-over zonde geld en kon een revisiebeurt van de oude roll-over volstaan. Zo is het allernieuwste veiligheidsprogramma in de roll-over geprogrammeerd (spiegelbescherming, signaal indien auto te schuin staat en/of de deur niet opent/sluit). De roll-over staat inmiddels in de nieuwe washal. Er is wel een nieuwe looprail geplaatst en de oude onderkantwasser is nu mooi in de vloer gemonteerd. Ook nieuw is het bedieningsterminal bij de ingang van de washal. Hier kan de klant de programmakeuze ingeven en betalen middels bankpas, losse waskaart (te koop in de supermarkt) of onze eigen waspas. De oude luchtpomp wordt herplaatst en er komen nog 2 nieuwe stofzuigunits.” In de eerste washal staat de roll-over en in de tweede washal komen de 3 wasboxen en de technische ruimte.”

Op 21 juli is de opening gepland, dus er is nog werk aan de winkel.

washtec wasboxen
Deel dit artikel:

Leave a comment