Het Bag-in-Box systeem zoals te zien op bovenstaande foto is speciaal voor Dr Stöcker ontworpen voor hun al enkele jaren bestaande Bag-in-Box verpakking. Het systeem bestaat uit enkele rvs-houders die aan de muur worden gemonteerd en waarin de Bag-in-Box doos geplaatst kan worden.

Jeroen Houweling legt uit: “Een speciale adapter kan vooraf op de verpakking geschroefd worden en dankzij een terugslagventiel wordt voorkomen dat de medewerker kan knoeien tijdens het bijvullen. Dit maakt deze handeling veel veiliger en aangenamer.  Deze adapter kan op het chemie-systeem aangesloten worden (zonder eerst te hoeven ontluchten).”

De niveaumeter aan de zijkant van de doos (zie foto, de dunne glazen buis) geeft aan hoeveel er nog in de verpakking zit. Het product uit de opslagdoos wordt eerst via een ‘extra reservoir’ geleid naar het doseersysteem. In dit reservoir bevindt zich ongeveer een half liter product zodat wanneer de chemie-doos leeg is er nog een tijdje doorgewassen kan worden. De kleuren van de reservoirs komen overeen met de kleur van het chemieproduct (drooghulp blauw, wax oranje etc). “Een ander voordeel van het reservoir is dat de ondernemer hier ook ‘het gebruik per wassing’ op kan aflezen.”

Uiteraard zorgt dit systeem voor een opgeruimd gezicht van de technische ruimte en zorgt er oa voor dat de vloer vrij is. Door de combinaties van dit systeem bespaart u ook op 90% minder plastic in vergelijking met de 25 liter cans.”

Deel dit artikel:

Leave a comment