Faritec is binnen de Nederlandse carwashbranche bekend als leverancier van waterrecyclingsystemen. Echter, het Duitse bedrijf heeft al vele jaren ook wasboxsystemen in het pakket. “Morteza Sharomi: De wasboxsystemen worden in verschillende landen al geplaatst, veelal in combinatie uiteraard met een waterrecyclingsysteem. In Nederland hebben we ons vooralsnog eerst op ons product waterrecycling gericht. Gezien de groei van het doe-het-zelf segment in Nederland zijn we voornemens ook met wasboxen de Nederlandse markt te bedienen”

faritec boxen

Hij vervolgt: “De hogedruktechniek van Faritec richt zich alleen op dat wat van belang is en is met de kwaliteitseigenschappen duurzaamheid, zuinigheid en onderhoudsvriendelijkheid vervaardigd. Zeer bewust hebben wij besloten de hoogwaardigste onderdelen en de meest beproefde technieken te gebruiken. De kogelgestraalde draagconstructies
zijn zeer goed toegankelijk, alle toe- en afvoerleidingen zijn van hoogwaardig edelstaal gemaakt.”

Energie-efficiënt + resourcebesparend
“Met de Faritec HD-Techniek bespaart de ondernemer handenvol geld: de zelfbedieningsinstallaties gaan hoogst efficiënt om met de natuurlijke hulpbronnen, alle pompen zijn voorzien van frequentieregelaars. Het systeem kan met schoon of met industrieel water uit ons biologisch afvalwaterverwerkingssysteem gevoed worden; op deze wijze kan tot 90% van het water in de kringloop worden teruggeleid, en dus kan de zelfbedieningsklant met “veel water” wassen zonder dat het waterverbruik toeneemt. De positieve waservaring doet de klanttevredenheid, en dus de omzet, groeien.

Individueel bedieningspaneel
Faritec-bedieningspanelen worden individueel op basis van de wensen van de klant vervaardigd. Op de voorkant prijkt uw bedrijfslogo en de panelen zijn standaard met wateren schokbestendige piëzotoetsen geleverd. Met behulp van de SPS-besturing kunnen de wasprogramma’s op basis van eigen voorkeuren samengesteld en te allen tijde veranderd worden. Optioneel verkrijgbare software maakt het mogelijk het wasgebruik te evalueren en te koppelen aan uw wasstraatsoftware. De ingebouwde muntautomaat wordt volgens uw wensen geprogrammeerd en een klantenbindingsysteem kan worden ingebouwd.”

Deel dit artikel:

Leave a comment