Brushcom kondigt met trots aan dat het bedrijf is overgenomen door Favagrossa Srl, wereldwijd marktleider in de carwash industrie. Deze overname markeert een belangrijke mijlpaal voor de toekomst van Brushcom en versterkt de positie in de dynamische wereld van (hoog volume) machinaal autowassen.  

Brushcom, opgericht door Wim Muskens in 2007, had als doel om als onafhankelijke speler borstelmateriaal te leveren aan carwashbedrijven. Anno 2024 is Brushcom uitgegroeid tot een toonaangevende fabrikant en Europees marktleider in borstelmateriaal voor hoog-volume carwashsystemen. Door continue innovatie en verbetering is Brushcom globaal een toonaangevende partner die de markt voor machinaal autowassen heeft vernieuwd en verbeterd.  

De carwash industrie blijft groeien  
De carwashindustrie ondergaat een snelle evolutie. Carwashbedrijven zijn succesvol en het aantal locaties en ketens groeit gestaag. De technische ontwikkelingen volgen elkaar in een razend tempo op. Door de krachten te bundelen met Favagrossa, met meer dan 60 jaar ervaring en een indrukwekkend portfolio van meer dan 30 internationale patenten, tilt Brushcom haar groeiambities naar een hoger niveau.  

Roel Muskens: “Als eigenaar van Brushcom ben ik bijzonder enthousiast over deze nieuwe samenwerking. Ondernemen is vooruitdenken. Hoe blijven we relevant, innovatief en zijn we in staat in de behoefte van onze klant te blijven voorzien. Dit is een mooie uitdaging, vooral gezien de toenemende vraag van (maatwerk) borstelmateriaal, met name in de VS. Samen met Favagrossa heeft Brushcom meer groeimogelijkheden, innovatiekracht en waarde creatie om voorop te blijven lopen in de wereld van “express” machinaal autowassen. Deze overname legt daarmee een solide basis voor de toekomst.”  

De samenwerking  
Per 1 januari 2024 is Brushcom een 100% dochter van Favagrossa. Roel Muskens blijft eindverantwoordelijk voor Brushcom. Het hoofdkantoor blijft gevestigd in Oss. Brushcom zal als zelfstandig merk blijven opereren onder de vlag van Favagrossa. Dit betekent een versterkte innovatiekracht, breder productassortiment, snellere levertijden voor onze klanten.   

De toekomst  
 Onze missie blijft onveranderd, sterker nog, samen met Favagrossa kunnen wij ons nog beter inzetten om de markt van het allerbeste borstelmateriaal te voorzien. En als onderdeel van Favagrossa in de Brush World Group wordt Brushcom in één klap wereldwijd marktleider in de levering van borstelmateriaal voor carwash systemen.   

Roel Muskens: “Samen met ons groeiend dealernetwerk en een prachtig team in Oss en Roncadello Italië, heb ik het volste vertrouwen in deze samenwerking en de mogelijkheden die er liggen. Met The Brush World Group zijn wij trots wereldwijd marktleider en gaan wij graag de uitdaging aan onze klanten te voorzien van nog beter borstelmateriaal”. 

 

 

Deel dit artikel:

Leave a comment