Recent heeft Claro (onderdeel van Torqx) de vestiging IClean Naarden overgenomen. Behalve dat deze locatie qua uitstraling inmiddels is omgekleurd naar Claro-uitstraling, is ook de oude Hanna-wasstraat recent verwijderd en vervangen. Bij Claro Carwash Naarden heeft men ervoor gekozen om het wastechniek te optimaliseren: met minder handmatig voorwassen en nieuwe hogedruk componenten in de wasstraat kan de kettingbaansnelheid iets omhoog. Dit resulteert weer in minder wachttijd voor de klanten.

De wasstraat is een hergebruikte Holz machine die is gereviseerd door Maurice Piket Techniek. Maurice Piket: “De wasstraat is gebouwd volgens het ‘expres’ wasprincipe, dus goed inweken en afspoelen. De autovelgen worden bijvoorbeeld ingeweekt met  nieuwe velgenschuimers van MPT (foto linksonder). Voor de spoeling is hier de eerste MPT-200 geplaatst, een hoge drukbuis die voor de volledige auto kan worden ingezet uitgevoerd met de inmiddels beroemde RAINBOW controller en ledspot (zie foto rechtsonder.)

piket claro naarden
piket claro naarden

De machine bestaat verder uit twee dakwals rondomwasser portalen, 2 sets wielbortels, 2 sets rockers en een polish-mitter voorzien van Elephant ear schuimers”.

In een tijdsbestek van 3 weken is de vervanging van de wasstraat voltooid, inclusief een nieuw watersysteem. “We hebben ook het watersysteem vervangen voor een volledige RVS waterleiding met RVS kleppen en men heeft nu de  mogelijkheid te wisselen van schoon en recyclewater. Ook de chemiepompen zijn volledig vervangen. We hebben zelf een frame op maat gemaakt, de pompen zijn van Iwaki, dat merk voeren nu alweer een tijdje, naar grote tevredenheid. Er is hier goed samengewerkt met de Technische Dienst van Claro,” aldus Maurice Piket”

piket naarden claro
piket naarden
Deel dit artikel:

Leave a comment