RIWAX heeft een uitgebreid productassortiment,geschikt voor meerdere branches. Binnen de autoschadeherstelbranche bijvoorbeeld heeft RIWAX enkele samenwerkingen afgesloten met grote Paint/Non-Paint leveranciers, inhoudend: het leveren van een afgestemd productassortiment, geven van trainingen aan medewerkers en het voorleggen van een kostprijsberekening op lange termijn. Dit doet het bedrijf onder andere ook voor enkele grote autodealers, autopoetsbedrijven, detailers enz. Geen dozenschuiver dus, maar een leverancier die de ondernemer continuïteit biedt en grotendeels ontzorgd. Ook binnen de carwashbranche begint deze strategie steeds meer zijn vruchten af te werpen en groeit het aantal carwashes die voor RIWAX kiezen gestaag.

RIWAX heeft momenteel 2 carwashspecialisten, waarvan Henrik van Ingen er een is. Voorheen deed hij de sales voor Zeeland en Zuid-Holland, maar sinds 1 januari dit jaar is hij carwashspecialist voor heel Nederland. En blijkbaar met succes gezien de recentelijke omzetting van toonaangevende carwash locaties zoals bijvoorbeeld Autowas-Twente en Carwash Maastricht om er enkele te noemen. Henrik van Ingen: “De carwashondernemers die ik benader hebben geen twijfel aan de kwaliteit van onze carwashproducten. RIWAX heeft wat dat betreft een goede naamsbekendheid. Vooral voor die carwashlocaties waar ook auto’s worden gepoetst kunnen we veel betekenen. Kijk bijvoorbeeld maar naar AutowasTwente.
 

Spoelen en afstellen
“Onder het mom ‘eerst zien en dan geloven’ moeten we de carwashondernemer wel eerst overtuigen.  Met de klant wordt vooraf besproken wat hij belangrijk  vindt: de droging, glans of misschien een frisse geur. Dan wordt gekeken welke RIWAX-carwashlijn het beste bij zijn wensen past: Premium-lijn of een meer basic-lijn. Mocht de klant in het verleden problemen hebben gehad met de droging, dan kijken we ook naar de kwaliteit van het waswater: hoe is de geleidbaarheid, pH-waarde, kalkniveau ed.” 

Ten eerste meten wij het huidige chemieverbruik zodat we een goed vergelijk kunnen maken. Vervolgens spoelen we de chemieleidingen helemaal schoon met heet water en soms als de vervuiling ernstig is met een ontvetter. Daarna plaatsen we onder elke doseerpomp een maatbeker met daarin ons product. We gebruiken een maatbeker omdat we hiermee zeer nauwkeurig het chemieverbruik op de ml kunnen aflezen. Op basis van onze RIWAX-datasheets stellen we de producten in en weten zo al de kostprijs per product per wassing. Ondanks deze historische gegevens worden de producten ook in praktijk en op locatie getest. Deze testfase duurt gemiddeld 1 week.

Na deze testweek worden de gegevens (verbruik/kostprijs per wassing) overlegd met de ondernemer, waarbij uiteraard de waskwaliteit van essentieel belang is. Op basis hiervan nemen de meeste ondernemers het besluit om over te stappen op de chemie van Riwax.

Deel dit artikel:

Leave a comment