Tegenwoordig, wanneer toenemende milieu- en economische eisen bedrijven voor steeds grotere uitdagingen stellen, spelen innovaties in verwarmingstechnologieën een belangrijke rol. In de context van handenvrije wasstraten, waar efficiëntie, energiebesparing en betrouwbaarheid uiterst belangrijk zijn, blijken AIC combi-ketels de perfecte oplossing te zijn. Het is vooral de moeite waard om aandacht te besteden aan de geavanceerde keteltechnologie op basis van de Coil FireTube-constructie van roestvrij staal, die zijn toepassing heeft gevonden bij de grootste fabrikant van handenvrije wasstraten BKF Carwash in Polen.

De geavanceerde technologie op basis van de Coil Fire Tube constructie is een van de belangrijkste aspecten waarmee AIC condensatieketels zich onderscheiden. Dit innovatieve ontwerp maakt maximaal gebruik van thermische energie en effectieve condensatie van waterdamp in de uitlaatgassen mogelijk.  Hierdoor wordt een aanzienlijk hogere energie-efficiëntie bereikt in vergelijking met traditionele ketels. Roestvrij staal, gebruikt bij de constructie van de boiler, garandeert duurzaamheid en corrosiebestendigheid, wat zich vertaalt in een lange levensduur van het apparaat en een lage onderhoudsbehoefte

Hoge efficiëntie
Voor de meeste eigenaars van autowasstraten is het energieverbruik van warm water voor huishoudelijk gebruik gelijk aan of hoger dan bij de productie van warmte voor centrale verwarming. Daarom is het erg belangrijk dat apparaten die warm water produceren werken met de hoogste efficiëntie, hoge modulatie en in volledige condensatie. Een zeer belangrijk aspect is ook het materiaal dat wordt gebruikt voor de productie van de wisselaar.
De Coil Fire Tube-technologie van AIC zorgt voor bivalentie van de condensatie in beide bedrijfsmodi van de ketel en garandeert altijd een hoog rendement tot 104% voor de productie van warm water en tot 108% voor centrale verwarming. De Coil Fire Tube is volledig gemaakt van roestvrij staal.

Energiebesparing
BKF Carwash, productent van autowasstraten, begrijpt het belang van innovatie en heeft daarom gekozen voor het gebruik van condensatieboilers van AIC in haar autowasstraten. De keuze voor betrouwbare en efficiënte condensatieboilers levert veel voordelen op voor zowel het milieu als de economie van de ondernemer. De energiebesparing die condensatieboilers opleveren, vertaalt zich in lagere bedrijfskosten, wat cruciaal is voor multi-station touchless wasstraten.

Het is ook de moeite waard om te benadrukken dat BKF Carwash niet alleen gebruik maakt van kant-en-klare oplossingen, maar ook actief deelneemt aan het creëren en ontwikkelen van innovatieve oplossingen in de carwashbranche. Het gebruik van condensatieketels van AIC is slechts een van de vele investeringen die het bedrijf doet om zijn klanten de hoogste servicekwaliteit te bieden met behoud van een duurzame benadering van energie en milieu.

Carwash Show Europe
Als u meer wilt weten over de oplossingen van de Poolse autowasfabrikant BKF Carwash, bezoek dan de website https://bkfcarwash.eu/ of bezoek de Car Wash Show Europe 2023, die plaatsvindt op 21 en 22 september in Amsterdam. Meer informatie over dit onderwerp is te vinden op de bedrijfsblog van de autowasfabrikant https://bkfcarwash.eu/blog-post/see-you-in-car-wash-show-europe/

Kortom, de geavanceerde condensatieketels van AIC op basis van de Coil Fire Tube-constructie van roestvrij staal vormen een revolutionaire oplossing op het gebied van verwarmingstechnologie. Het gebruik ervan in handenvrije wasstraten BKF is een bevestiging van de toewijding van het bedrijf aan innovatie en de zorg voor energie-efficiëntie en ecologie. Dit is een voorbeeld van hoe moderne technologieën de ontwikkeling van de industrie aanzienlijk kunnen beïnvloeden, met voordelen voor zowel bedrijven als het milieu.

Deel dit artikel:

Leave a comment