“WashTec is op carwashgebied een totaal leverancier. Ook wat wasstraten betreft heeft de klant uitgebreide keuze. De kettingwasstraat SoftLine2 Vario met een kettingbaanlengte tot wel 60 meter en de SoftLine Compact, geschikt voor korte wasstraten, om er maar twee te noemen. “Dankzij de lineaire techniek van bijvoorbeeld de inweek, hogedruk, de dak- en zijborstels, de dakblaasmond en nadroog-borstels wordt een perfecte was- en droogresultaat behaald op elke kettinglengte.” Dus zelfs op een korte kettinglengte biedt lineaire techniek de mogelijkheden van een veel langere ketting.”

De oprij- geleideplaat

washtec 2 kettingbaan

“Wij hebben een inrijplaat die enkel beweegt wanneer er een auto op staat, dit is veilig voor personen die eventueel per abuis op de inrijplaat stappen. De inrijplaat beweegt dus enkel wanneer deze belast wordt met het gewicht van een auto. Daarnaast beschikt deze inrijplaat over meedraaiende rollen
van kunststof om beschadigingen te voorkomen aan bijv. velgen en banden. Ook hebben wij een z.g. opvoerband waarbij de auto automatisch op het juist moment op de hoofdband/ketting wordt gevoerd.

Info kettingbak

“Wij noemen dit een kettingschacht. Diepte loopt af van 50cm naar 70cm voor een vlotte afvoer van het vuile water en correcte installatie van de kettingtafel.”

Enkel- en/of dubbele ketting

“Wij bieden een enkele kettingbaan aan in verschillende lengtes  en breedtes. Wij hebben ook een kunststof transportband in ons assortiment die wij enkel of dubbel kunnen uitvoeren. Om te voorkomen dat de auto van de baan afloopt is het belangrijk tijdig en de juiste onderhoud te (laten) uitvoeren. Belangrijkste
is dat de vloer is aangelegd volgens onze tekening. Als deze volgens onze tekeningen is aangelegd kan een voertuig eigenlijk niet van de baan aflopen tenzij de wasklant zelf gaat sturen tijdens de wassing.”

Open- en/of Dichte schakels

“Wij leveren beide varianten. De kettingbaan met open schakels kan tot 290mm bandbreedte aan. Onze gesloten variant kan tot 330mm bandbreedte aan. De gesloten variant is een patent van WashTec waarbij de schakels volledig zijn afgeschermd met behulp van kunststof blokken. Deze ketting is extra veilig voor velgen en banden. Daarnaast heeft deze gesloten variant een hoogte van slechts 76mm en is daardoor uitermate geschikt om tevens sportievere voertuigen te wassen. Daarnaast bieden wij ook een kunststof transportband (enkel of dubbel uitgevoerd). Deze is geschikt voor een bandenmaat tot 375mm. Al onze kettingbaan-aandrijvingen zijn frequentiegestuurd.”

Algemene Informatie

-Positie aandrijfmotor en specificaties:
– Kwaliteit en materiaal ‘tandwielen’/omkeerwielen?
– Kwaliteit bloklagers
– Direct aangedreven, ketting, of riem

“De aandrijfmotor zit altijd aan het einde van de kettingbaan. Onze gepatenteerde gesloten kettingbaan is voorzien van centrale smering. Er zitten 4 centrale smeernippels die de smering automatisch verdelen naar de lagers van het aandrijf- en omkeerstation. De assen en tandwielen van de aandrijf- en omkeerstation zijn gemaakt van zeer degelijk gehard staal voor een lange levensduur, ook bij maximale bezetting van de kettingbaan. De kwaliteit van onze lagers is aangepast aan de lengte- en mogelijke belasting van de kettingbaan. Daarnaast is onze kettingbaan altijd direct frequentiegestuurd aangedreven.”

washtec kettingbaan 4

Foto : de zwarte blokken op de foto zijn de gepatenteerde berschermingskappen van de schakels.

Lengte & zo

-Maximale lengte van de kettingbaan: 60 meter
-Lengte per frame: Segmenten van 1,6 of 3,2 meter (naar keuze en afhankelijk v.d. totale kettingbaanlengte).
-Inbouwdiepte? 50-70cm centimeter.
-Moet de vloer vlak zijn, of juist licht stijgen? De vloer moet bij de stalen kettingen 0,5% tot 1% stijgen en bij de kunststof variant mag deze vlak zijn.

Rollers & Zo

-Afstand tussen de oprij-rollers: 1,6 of 3,2 meter.
– Ook ‘oproepbare rollers’: Nee

Snelheid & Zo

– minimale loopsnelheid van de kettingbaan is 3 meter/min, ongeveer 25 auto’s/uur.
– maximale loopsnelheid van de kettingbaan is 14 meter/min, ongeveer 120 auto’s per uur.

Onderhoud & Levensduur

Welk onderhoud dient er periodiek verricht te worden:
door carwash ondernemer zelf: Smeren van de lagers afhankelijk van het gebruik adviseren wij om dit eens per twee weken te doen.
door WashTec:
• Keren van de kettingstrengen bij elke 100.000
wassingen.
• Eventueel sleeprollen vervangen ook bij
100.000 wassingen.
• Omkeer/aandrijfstation en kettingstrengen
vervangen bij 200.000-300.000 wassingen
afhankelijk van het gebruik.
• Kunststof banen alleen inkorten/spannen wanneer nodig

Vervangen onderdelen

Sleeprollen, slijtplaatjes, aandrijf- en/of omkeerstation, en de kettingstreng zelf. Dit zijn slijtageonderdelen.

Technische levensduur

200.000 – 350.000 aantal wassingen, afhankelijk van het gebruik en onderhoud

 

Bekijk VIDEO’S

Meer Informatie

Deel dit artikel:

Leave a comment