Half juni was ik op bezoek bij de eind april geopende CityCampers te Oldenzaal, dat naast het verkopen en repareren van Campers deze ook vakkundig wast. De eigenaar Robbert de Mönnink is voor mij en de Carwashbranche een oude bekende. Hij heeft vorig jaar zijn was-en poetslocatie StarWash Oldenzaal verkocht aan Rutger Hulshof van Perfect Carwash. Het feit dat Camper eigenaren van heinde en verre naar CityCampers Oldenzaal afreizen om hun Camper of Caravan te laten wassen geeft de behoefte aan van deze specialistische reiniging. Robbert de Mönnink: “Camper-klanten komen uit heel Nederland en zelfs ver daar buiten.” Eigenaren van Bedrijfsbussen, Bakwagentjes,Politie auto’s met zwaailampen, Ziekenwagens, Auto’s met imperial e.d. kunnen ook bij ons terecht. Kortom…..,alle voertuigen die niet in een reguliere wasstraat kunnen wassen, zijn bij ons aan het juiste adres”
 
Maar liefst 37 jaar heeft hij op de oude locatie auto’s gewassen en gepoetst. “Altijd met veel plezier. Echter, door de hectiek van het zeven dagen per week runnen van zo’n waslocatie zorgt ervoor dat ‘de boog altijd gespannen staat.’ Daar had ik na zoveel jaar wel genoeg van. De laatste jaren piepten en klaagden mensen meer en meer om de kleinste dingen, ook goed en gemotiveerd personeel vinden werd steeds lastiger. Bij StarWash waste en poetsten we ook al Campers en Caravans evenals verkoop en verhuur. We hebben uiteindelijk besloten om de waslocatie te verkopen en op een nieuwe locatie ons volledig te richten op de Verkoop, Verhuur, Reparatie, Onderhoud, Schadeherstel en het Wassen van Campers (en caravans).” Robbert praat het liefst in de “WIJ vorm” want zijn rechter hand, Jasper Meyners die reeds 25 werkzaam is bij Robbert en Jorin (Pino) te Nijenhuis, zijn mee verhuist naar de nieuwe locatie.”

Fotobijschrift
De washal heeft een lengte van 12 meter en is 5.5 meter hoog. De wanden en het plafond zijn gemaakt van de bekende Carwashpanelen. “In de wanden en plafond hebben we meerdere ledverlichting gemonteerd zodat we tijdens de handmatige voorreiniging altijd goed licht hebben. Elke medewerker beschikt over rvs-zwenkarmen met daaraan 2 lanspistolen: een voor chemie en de ander hogedruk. Tevens hangen er twee haspels, respectievelijk met hogedruk en met chemie die we gebruiken als de luifel van de Camper gereinigd moet worden. Omdat de luifels een uitval hebben van 2.5 á 3 meter, zijn we genoodzaakt deze buiten te wassen op de voorwasplaats. Uiteraard besteden de medewerkers veel aandacht aan zogenoemde schaduwplekken en voor de wasinstallatie moeilijk bereikbare delen.”

Wasinstallatie
Een geheel nieuw pand, dus we dachten dan ook een nieuwe wasinstallatie?! “Nee hoor, het betreft de oude California C38 welke al meer dan 20 jaar dienst heeft gedaan op de oude locatie en destijds in z’n geheel geschikt is gemaakt voor het wassen van Camper en Caravans. Deze werd begin dit jaar door Jan Hoogendijk van de firma HTS uit Ootmarsum in z’n geheel gereviseerd tot nieuw. Met deze roll-over kunnen we voertuigen met een maximale hoogte van 3m40 en breedte 2m50 wassen. Na de intensieve voorreiniging en het uitlezen door meerdere sensoren van het voertuig gaat de roll-over zo’n 2 tot 6 wasgangen (afhankelijk van het gekozen programma) over het wasobject.”

Deel dit artikel:

Leave a comment