In het afgelopen seizoen, van september ’22 t/m augustus ’23, is het aantal campers in Nederland wederom gestegen, aldus de Vereniging NKC. Waren er in september ’22 nog 176.000 campers geregistreerd, eind augustus ’23 is dit aantal gegroeid naar 187.466. Een stijging van 6,3 %. Ook het aantal bestelbusjes neemt toe: in 2023 met 70.000 stuks en geschat wordt dat dat er in 2024 maar liefst 78.000 zullen zijn tot wel meer dan 1 miljoen busjes. Een belangrijke doelgroep voor waslocaties, dus aan u als carwashondernemer de vraag: kunt u grote voertuigen wassen?

Cijfers & zo

Aantal Campers: 187.000 (dec 2023)

Aantal Caravans: 402.400 ( jan 2023)

Aantal bedrijfsbusjes: 1.060.000 (dec 2023)

Camper wassen specialistisch

Volgens de Vereniging camper-eigenaren NoMad is het wassen van een camper niet zo eenvoudig: “Bedenk dat een camper iets héél anders is dan een vrachtwagen of bestelbusje. Kunststof ramen en dakluiken, ventilatieopeningen (bij voorbeeld koelkastroosters) en structuren op het dak, zoals satellietschotel en eventueel airco. Dat kun je niet zomaar zonder beschadigingen met een standaard wasstraat doen. De aanbieder dient goed te weten hoe hij hiermee om dient te gaan en eventueel speciaal materiaal hiervoor te hebben. Wij vinden dat de website van de aanbieder hier uitgebreid op in zou moeten gaan. Vaak is dit niet het geval.”

Aanbieders
Uit informatie van Christ en Washtec blijkt een aanzienlijk deel van de grotere voertuigen met de standaard roll-overs gewassen te kunnen worden. Anders hebben zij specifieke busjes XL roll-over in het assortiment. Steinbrückner is marktleider op het gebied van truckwashinstallaties, maar heeft recent bij Wash Drive-In te Venlo een XL installatie geplaatst specifiek voor busjes ed.

U leest in editie 6 van vakblad CARWASH de gehele uitleg van bovenstaande fabrikanten

Deel dit artikel:

Leave a comment