Kuzee heeft ongeveer 3 jaar geleden een nieuwe Istobal wasstraat in gebruik genomen waarbij de technische wascapaciteit ervan al snel niet meer toereikend bleek voor de alsmaar groeiende wasaantallen. Gevolg, regelmatig een rij wachtende klanten en een (te) lange wachttijd. Kuzee heeft halverwege 2020 Maurice Piket Techniek gevraagd met een oplossing te komen voor dit probleem. In september 2020 is ervoor gekozen om het inweek– en spoelproces te verbeteren om zo de wascapaciteit te vergroten. Maurice Piket: “Hiervoor hebben we in de bestaande wasstraat extra componenten geplaatst zoals een Volume boog, Inweek sproeier en een Velgen inweek unit. Hierdoor kon de wascapaciteit groeien met een flink aantal wassingen.
Echter, de groei in wasklanten achterhaalde deze ingreep al snel en uiteindelijk heeft Kuzee besloten om de Istobal te vervangen voor een Holz wasstraat.”

Deel I

Verwijderen van de Istobal wasstraat en bouwen van nieuwe technische ruimte

De eerste werkzaamheden betreft het demonteren van de Istobal wasstraat van slechts 3 jaar oud. Deze is verkocht aan- en zal nog worden gebruikt bij-  een waslocatie in het Zuiden van het land. Daar zal Maurice Piket de Istobal wasstraat weer plaatsen en inwerking stellen. “De betreffende carwashlocatie heeft een Istobal wasstraat van ongeveer 10 jaar oud en deze wordt dus vervangen door deze jongere Istobal van Kuzee. Het verwijderen van de Istobal is met grote zorg gedaan. Om alles weer te kunnen opbouwen hebben wij alles goed in kaart gebracht.`

Nieuwe technische ruimte
De nieuwe Holz wasstraat wordt 6 meter langer dan de oude situatie en zal ook meer componenten bevatten. “Mede hierdoor is er een ruimere technische ruimte nodig. Gelukkig had Kuzee in de stofzuighal een kleine showroom waarin we alle techniek kunnen plaatsen. Deze ruimte heeft een glazen wand zodat ook wasklanten de technische ruimte kunnen zien, alles is als een “kijkdoos” opgebouwd en een lust voor het oog!

In de technische ruimte staan:

-De besturingskast, in tegenstelling tot de oude machine is het brein van de techniek buiten de washal geplaatst. Glazen deuren en verlichting in de kast leggen extra nadruk op dit stukje techniek.

-Op de achterzijde van de besturingskast hangt het zo herkenbare luchtbord van Holz, dat bekent staat om zijn industriële uiterlijk.

-De hydrauliek units, deze zijn prachtig ruim opgezet zodat het RVS leidingwerk goed tot zijn recht komt.

-Pomptechniek, alle centrifugaal pompen staan netjes op een rij en worden gevoed door een bassin dat in de aangrenzende techniekruimte staat. Door dit bassin uit dezelfde ruimte te houden als de rest van de techniek scheidt je eigenlijk nat en droog. Dit komt de levensduur ten goede.

-HD pompen, voor de velgenreiniging mee zwenkend en de MPT100 paaltjes worden 2 wannerpompen ingezet. Deze staan samen op 1 RVS montagevoet.

-In een aangrenzende ruimte staan in een L-vorm alle chemie pompen op hiervoor speciaal gemaakt platforms. Dat maakt alles ruimtelijke en overzichtelijk.

Door al deze techniek niet ‘weg te stoppen’ maar juist te presenteren naar je klant, nodig je uit om de boel netjes en schoon te houden.`

Deel dit artikel:

Leave a comment