Per 1 maart kunnen wasklanten van MacCarwash Amersfoort hun auto zelf reinigen op de interieurbaan. Arie Mauritz, eigenaar van MacCarwash: “ We hebben de baan aangepast deze is nu voor iedereen die gewassen heeft als gratis ‘self’-service beschikbaar. Voor dit besluit zijn een aantal redenen, waarvan één belangrijke: ‘personeel’.

“Het is zonder arbeidsmigranten onmogelijk om de bezetting rond te krijgen en we weten allemaal welke maatschappelijke discussie dat met zich meebrengt. Instroom van nieuwe en jonge mensen in de carwash is bijzonder laag. Daarnaast zijn de cao-lonen circa 40% hoger dan 6 jaar geleden, wat de personeelslasten dusdanig hoog maakt dat we het niet meer durven door te belasten aan de wasklanten.”

maccarwash

“Op de interieurbaan kunnen wasklanten, bij alle wasprogramma’s net zoals het stofzuigplein, gebruik maken van de mattenwassers, luchtspuitjes om het dashboard te reinigen, stofzuigsystemen, en spullen om dashboard en ramen te reinigen. We maken de dienst ook geschikt voor wasboxklanten, overigens wel tegen betaling. De band van 35 meter loopt iets langzamer dan voorheen, van voor naar achter duurt  in totaal 9 minuten, en als iemand niet wegrijdt stopt de band automatisch.”

maccarwash
maccarwash
Deel dit artikel:

Leave a comment