Peter de Wit van Maintech BV: “In samenwerking met een Italiaanse machinefabriek heb ik een volledig aangepaste RVS-kettingbaan ontwikkeld. Weliswaar gebaseerd op bestaand techniek, maar dusdanig geconstrueerd dat deze kettingbaan elk ander merk probleemloos kan vervangen. De gehele kettingbaanconstructie is uit rvs gemaakt alsmede ook alle assen en tandwielen. De kettingbaanrollen zijn van plastic en rvs. De rollenketting is uiteraard van gegalvaniseerd materiaal vanwege de treksterkte (rvs ketting heeft een te lage treksterkte). Bijzonder is de eenvoudige demontage van het rijvlak zodat makkelijk onder de kettingbaan is schoon te maken en in situaties waar er geen midden rooster is ook een mogelijkheid tot onderhoud aanwezig.”

Oprij geleide plaat

De centreerplaat is alleen in rvs verkrijgbaar. Centreerplaat beweegt als men tegen de centreerrollen rijdt en daarmee de auto zijdeling beweegt.

Transport band
Na de centreerplaat hebben wij een speciale klein transport band waarmee de auto automatisch op het juiste moment op de kettingbaan wordt gezet. Deze unieke opzetkettingbaan is een klein kettingbaan van 2 mtr lang en 1 mtr breed. Deze kettingbaan heeft twee rollen. Ook deze transportbaan is uit rvs.  Deze band techniek is UNIEK en nergens anders verkrijgbaar!!

De werking is als volgt:

– kettingbaan staat te wachten met 1 rol aan de bovenzijde en 1 aan de onderzijde.

– auto rijdt met rechter wiel tegen de rol aan. klant voelt dat hij moet stoppen en ziet ook het stoplicht op rood gaan als hij de rol voelt.

-de opzetband start op het moment dat de rol van de hoofdkettingbaan sychroon meeloopt.

-het start moment wordt bepaalt door meerdere factoren. in een situatie dat er een handmatige voorwas gedaan wordt door personeel dan start de transport baan na een vooraf geprogrammeerde tijd. bij een goedkoop programma met weinig voorwas of bij een uitgebreider programma met extra voorwas kan de opstarttijd verschillen. bij een zelf drive-inn expres carwash start de transportband direct na ingave/betaling van wasprogramma.

-de onderste rol komt naar boven en drukt de auto op de kettingbaan.

-beide rollen verdwijnen aan de onderzijde totdat het achterwiel gepasseerd is.

-eerst rol komt weer naar boven en wacht op volgende voertuig

Kettingbak & ketting
Voor de kettingbak is een prefab kettingbak verkrijgbaar zodat u tijden de bouw eenvoudig de kettingbak kunt maken.

Onze ketting is uitgevoerd in dubbelle ketting. als een constructie goed gemonteerd wordt dan loopt een auto nooit uit de baan. Wij gebruiken open ketting omdat wij rollen ketting gebruiken en waterspoeling belangrijk is om het zand direct aftevoeren voordat het aan de ketting schade zou kunnen toebrengen. Onze ketting kan voorzien worden van kunststof beschermers.

Techniek & Onderhoud
Onze aandrijfmotor is een direct gedreven planetaire tandwielkast welk aan de uitrijzijde zowel links als rechts in het midden geplaatst kan worden. Alle tandwielen en assen zijn uit rvs geconstrueerd. Lagers zijn standaard verkrijgbaan in de handel en voorzien van een automatisch smeersysteem welk al naar gelang de wens tot maximaal 12 maanden ingesteld kan worden. klant hoeft deze dus 1 maal per jaar te vervangen. Het op zijn tijd vervangen van de lagers is normaal en deze zijn zeer betaalbaar. Ook veren van beweegbare kleppen dienen regelmatig vervangen te worden bij breuk.

maintec ketting

Lengte & Snelheid

– Als maximale lengte houd ik 40 mtr aan

-lengte per frame is 2500mm

-inbouwdiepte 17 cm

-licht stijgende vloer

-Rolafstand is 1650 mm of 3300mm of 3400 m

-Snelheid is tussen 4 en 12 mtr/min max 70 auto’s per uur

-Alle normale velgen kunnen door de kettingbaan met een maximale breed van 330 mm

Levensduur

de levensduur van de kettingbaan is afhankelijk van enkele variabelen:

-de lengte van de kettingbaan.

-aard van de vervuiling<stad of platteland, klei of zand

-drukte in de carwash.<draait de ketting elke keer een rondje voor 1 auto of niet

Je zou het dus eigenlijk in km moeten duiden. Algemeen kan je zeggen kettingdelen 200.000-300.000. constructie na 4 jaar nog nergens versleten is. Ik verwacht dat een 500.000 wassingen haalbaar is.

Deel dit artikel:

Leave a comment