De nieuwbouw van Snella Autowas aan de Lageweg 44 te Katwijk aan Zee is klaar en dat is maar goed ook, want de wasstraat op de oude locatie, eveneens in Katwijk, is op 13 april dichtgegaan. De Christ-wasstraat is uit de oude locatie gedemonteerd en in de nieuwe locatie weer herplaatst. Deze is weliswaar van nieuwe textiele wasborstels voorzien en aangevuld met extra componenten zoals 2 volume-bogen, 1 velgen innevel- en 2 velgen hogedruk units.

Rob van Geldorp van Snella Autowas: “Door deze extra componenten van Maurice Piket is de wasstraat in de nieuwe opzet 44 meter lang, dat was in oude situatie 23 meter. Er is uiteraard een nieuwe Christ-kettingbaan geplaatst. Onze wascapaciteit per uur is hiermee tevens verdubbeld en ook hoeft de medewerker minder handmatig voor te wassen.”

snella

“We hebben 2 ingangen gecreëerd: een reguliere ingang met een kassa en een zogeheten Fastlane voor abonnementhouders en klanten met een Snella Carwash-pas met daarop een prepaid saldo. Deze laatste klanten kunnen op deze manier de wachtrij bij de kassa overslaan en zijn dus eerder aan de beurt. Ook bieden we een onbeperkt wasabonnement  aan voor € 39,- in de maand.”

Andere feitjes
–  In de nieuwe locatie bevindt zich ook een overdekt stofzuigplein met 17 autoplekken (op oude locatie stonden de stofzuigers buiten)
– Het waswater wordt voor 90% hergebruikt.
– Op het dak bevinden zich 220 zonnepanelen.
– Snella Autowas heeft nu ook een cardetailing afdeling.
– In het pand zit ook het autobedrijf Rhijncars. De eigenaar ( Jan van Rhijn ) van dit autobedrijf heeft een paar jaar geleden Snella Autowas overgenomen.
– Snella Autowas heeft nu 2 waslocaties. Immers, op de oude waslocatie blijven de 3 wasboxen open voor wasklanten. “De hal waar de wasstraat stond gebruiken we nu voor opslag, aldus Rob van Geldorp.”

Op 27 mei werd begonnen met het proefdraaien van de wasstraat, maar begin juni werd de wasstraat uiteindelijk ook geopend voor het grote publiek. Zo kunnen wasklanten in de maand juni als openingsactie het duurste wasprogramma proberen voor slechts € 10,-.

snella
Deel dit artikel:

Leave a comment