WASSTRAAT

Jeroen Visser: “De inrij showboog van DICO is een multifunctioneel onderdeel van de wasstraat. Niet enkel kan daarop het gekozen programma aangelicht worden of andere zaken waar de klant op moet letten, zoals niet sturen of remmen, maar deze intelligente boog zorgt ook voor het opmeten van het voertuig.

dico

Op het moment dat het kassasysteem of de medewerker het gekochte programma heeft ingegeven, gaat de DICO inrijshowboog knipperen zodat de medewerker weet dat het programma erin staat. De auto kan dan onder de boog door. Hierbij wordt door sensoren de lengte van de auto gemeten, de hoogte, de positie van de wielen t.o.v. de neus van de auto en als laatste de positie van de spiegels t.o.v. de neus. Deze informatie wordt gekoppeld aan de positie waar de auto op dat moment staat op de kettingbaan. Hierdoor hoeven we verderop in de wasstraat geen metingen meer te doen.
De tunnel-computer weet exact waar welk voertuig zich bevindt op de kettingbaan en kan dan met de opgeslagen voertuigmetingen de borstels en waterkleppen tot op de centimeter precies aansturen.
Hierdoor staat een borstel of douche nooit langer aan dan exact nodig, super efficiënt en veilig.”

Deel dit artikel:

Leave a comment