February 25, 2022

Meten is Weten: WashTec

In de vorige edities van dit vakblad zijn de thema’s ‘voor- en velgenreiniging’ en in ‘de kettingbaan’
uitgebreid beschreven. Het 3e thema betreft het onderwerp Meten van het voertuigen is Weten in de
roll-over en de wasstraat. In editie 6 van vorig jaar las u een uiteenzetting van de firma Christ. In deze editie een uiteenzetting van firma WashTec.

logo washtec

Wasstraat

Peter van der Veen: “In een wasstraat wordt de lengte en hoogte van de auto ingemeten in het inrijportaal. De auto heeft dan al een constante snelheid op de kettingbaan/transportband en d.m.v. een taktenteller op de kettingbaan weten we waar de auto zich bevindt en welk component wanneer in- of uitgeschakeld moet worden. De zij- en dakborstels werken op stroomafname en “zoeken” de auto op met altijd de ideale borsteldruk en draairichting. Op de dakblaasmond(en) van de blaasdroger zijn als veiligheid fotocellen en
veiligheidsbeugels aanwezig waarmee altijd de contouren van de auto perfect gevolgd worden voor het beste droogresultaat.”

Roll-over

In een roll-over wordt de juiste positionering van de auto bepaald m.b.v. fotocellen in het portaal en via een LED-positioneringslicht aangegeven of de auto juist gepositioneerd is.

Vooruit-Stop-Achteruit
Dezelfde fotocellen worden tevens gebruikt om de juiste positie van de wielborstels te bepalen. Op de rijwerken van de rollover gebruiken we ook taktentellers om zo nauwkeurig en snel mogelijk chemie aan te brengen, bij het hogedruk voorwassen en borstelwassen. De dakblaasmond kan afhankelijk van de uitvoering voorwaschemie opbrengen, contourvolgend met hogedruk de auto afspuiten, Lava-schuim aanbrengen etc. De contouren worden dan gevolgd m.b.v. fotocellen.

De dakblaasmond gebruikt bij het drogen de contouren van de auto die opgeslagen zijn tijdens het wassen met de dakborstel.
Ook hier zijn als veiligheid fotocellen en veiligheidsbeugels aanwezig aan de dakblaasmond waarmee altijd de contouren van de auto perfect gevolgd worden voor het beste droogresultaat.

washtec dakblaas mond
Deel dit artikel:

Leave a comment