Samen met Maurice Piket heeft Mike Hoffs al vele wasstraten, roll-overs en wasboxen voorzien van ledlampen. Omdat de Ledverlichting in een carwash onderhevig is aan veel water en chemie, wat de levensduur van de lampen negatief kan beïnvloeden, meende Mike Hoffs samen met Maurice Piket een eigen verbeterde LED-verliching te ontwikkelen: de Wall Washer LED-balk en bijhorende spotlight. Mike Hoffs: “Er waren enkele verbeterpunten en daarnaast zijn we nu minder afhankelijk van o.a. voorraad en levertijden van leveranciers.” In de 5 nieuwe wasboxen van Vissers Energy te Sliedrecht zijn de eerste Wall Washers geplaatst.

De Wall Washer bestaat uit een RVS frame waarin de lampen en de printplaten gemonteerd worden en die daarna worden afgegoten (zie foto links hieronder). “Na goed uitharden is de LED-balk 100% waterdicht. Ik heb als test de LED-balk enkele weken in een bak water gezet en deze deed het daarna nog prima. Een frame van RVS zorgt eveneens voor een lange levensduur van de behuizing en past prima bij de uitstraling van de wasgelegenheid zelf. Door de zelf ontwikkelde bijhorende controllers beperken we ook de warmte ontwikkeling en wordt de levensduur van de ledjes verlengd. In het geval van Sliedrecht zijn de LED-balken 1 meter lang met maar liefst 192 lenzen. Doordat de led panelen modulair zijn, kunnen er ook lampen aangeboden worden van 0.5m, 1,5m en 2,0m lang. Per wasboxunit zijn er in Sliedrecht 4 LED-balken geplaatst.”

mike hoffs led
mike hoffs led

Kleurintensiteit

“Ik heb gezocht naar ledjes met de beste kleurintensiteit en lichtopbrengst. De lenzen voor kleur hebben een brede openingshoek. Voor het wit licht zijn andere lenzen gekozen, zodat de klant helder daglicht heeft, op de plek daar waar dat nodig is .Er is een schemersensor geplaatst en bij schemer worden de LED-verlichtingen in alle 5 de wasboxen automatisch ingeschakeld. Bij Sliedrecht betreft het een zogenoemd ‘regenboog effect’: Alle 5 de wasboxen hebben een golfbeweging van kleur die langzaam verloopt. Op het moment dat de klant een wasbox gaat gebruiken, dan wordt het licht in die wasbox helder WIT zodat de wasklant goed zicht heeft tijdens de wasbeurt”

Bekijk VIDEO hieronder
Deel dit artikel:

Leave a comment