Berrie Wolters

Mobifox heeft zich gespecialiseerd in volume meetsystemen voor verschillende branches waaronder de olie- en tankstationbranche. Het inhoudmeetsysteem in de ondergrondse brandstoftank dient betrouwbaar en accuraat te zijn, immers de tankwagen moet exact weten hoeveel liters er in de tank bijgevuld kan worden.

mobifox

Wolfgang Froitzheim van Mobifox:  “Al onze diensten zijn gebaseerd op slimme sensoren die draadloos, onafhankelijk van tijd en locatie.  Onze IoT (Internet of Things) systemen sturen de meetwaarden door naar de cloud-server van ons en/of onze klanten. We kunnen tanks met grote volumes maar ook kleinere volumes, zoals IBC’s en carwash-cans meten en beheren. We bieden meerdere systemen aan voor verschillende volumes.
Voor meting van bijvoorbeeld carwash-cans zou ons Mobiflex staafsysteem kunnen volstaan. Deze werd op de stand van Dr Stöcker tijdens de afgelopen Tankstation en Carwash beurs getoond. (zie foto links)” 

Wat kost het?

De investering per systeem/chemieproduct is gering. Bij een 40 liter chemiecan moet je denken aan ongeveer € 150,- per meetsensor. Maar de voordelen voor de carwashondernemer en de chemieleverancier zijn groot.

  • Inhoud: het MobiFlex meetsysteem houdt zeer nauwkeurig de chemie inhoud in de jerrycan bij
  • Dashboard: Middels mobiel internet zijn de inhoudgegevens van de productcans op elk moment van de dag voor de carwashondernemer inzichtelijk op de computer en/of smartphone. Staat het product in groen, dan is er nog voldoende inhoud. Bij geel wordt het kritisch en bij rood moet er actie ondernemen worden. “De carwashondernemer bepaalt bij welke inhoud, bijvoorbeeld bij 10 % of al bij 25% resterend, code rood gegeven moet worden.

Afbeelding1: Niveau overzicht

Actuele voorraden zijn in te zien in de beveiligde webportaal (Cloud-oplossing). De startpagina van de portaal laat een tabel zien met alle producten gesorteerd naar actueel voorraadniveau. Producten die bijna leeg zijn, staan bovenaan.

.

Afbeelding2: Historisch niveau

Per product kan nadere detail-informatie worden opgevraagd, zoals :het historische verbruik, het gemiddeld verbruik, de bijvulmomenten, etc.

Deel dit artikel:

Leave a comment