Berrie Wolters

Maurice Piket Techniek heeft recent een modulaire hogedruksysteem bij enkele wasstraten geplaatst. Maurice Piket: “Veel wasstraten hebben standaard een hogedruksysteem wat de bestaande pompcapaciteit onvoldoende benut. Hierdoor worden in praktijk de wielen en eventueel de dorpels van de auto niet zo schoon als zou moeten. Ook hebben veel bestaande hogedruksystemen bewegende delen die zeer slijtage gevoelig zijn.”

piket hogedruk

“Aangezien wij steeds meer gevraagd worden voor het optimaliseren van verschillende merken wasstraten ben ik er met mijn team eens voor gaan zitten. Hoe kan dit beter met minder slijtdelen en een maximaal resultaat. Na een aantal proef opstellingen kwamen wij erachter dat de bekende uitspraak ‘less is better’ ook hier van toepassing is.”

1 Vloermeter
“Het systeem bestaat uit een RVS buis met 6 sproeiers die elk tot 50 Bar waterdruk geven. De buis staat schuim gepositioneerd om zo het draaiende wiel optimaal te bereiken, maar ook op de zogeheten ‘flatbelts’ sorteert deze opstelling een bevredigend effect. Het richt zich op het meest vuile deel van de auto (dorpel tot onderkant van raam). We plaatsen dit hogedruksysteem uiteraard voor het borstelcomponent van de wasstraat en er is maximaal 1 vloermeter nodig om het systeem te kunnen plaatsen. We maken daar waar mogelijk gebruik van bestaande pompen en leidingen en mede hierdoor kunnen we de ondernemer vaak verrassen met een vriendelijke prijs.”

VIDEO

Bekijk hieronder de video van het systeem in praktijk. Maurice Piket: “op dit filmpje zie je heel goed dat het vuile voertuig goed schoon wordt.”

Klik op de afbeelding

Meer Informatie
Deel dit artikel:

Leave a comment