Vissers Energy Group uit Horst is met shopconcept Moments & More een van de voorlopers op het gebied van shoptransitie en ook zet het bedrijf zich vol in op elektrisch laden en waterstof tanken. Logisch dat in 2018 de naam Vissers Olie werd gewijzigd in Vissers Energy Group. Nu is het ook tijd om de 20 waslocaties binnen het Vissers tankstationnetwerk naar een hoger plan te tillen. Per 1 juli heeft het bedrijf dan ook Jeroen Visser, zijn gehele werkleven actief binnen de carwash, hiervoor aangesteld  “We zijn onder de naam Vissers Carwash (Wash & More) de waslocaties aan het upgraden en binnenkort wordt er op locatie Horst een korte DICO wasstraat van 24,5 meter geplaatst,” aldus Jeroen Visser.

Foto boven: Jeroen Visser

Jeroen Visser: “Ik woon 10 minuten van Horst en ken Gerbert Vissers al heel lang. Toen ik nog bij DICO werkte vroeg hij me af en toe om carwashadvies en ook waren we begin dit jaar al met elkaar in gesprek over de aankoop van de DICO wasstraat. Voor de zomer vroeg Gerbert of ik interesse had om als Carwash Division Manager bij Vissers Energy te komen werken.  Gezien hun plannen en de uitdaging van deze functie heb ik hier ‘ja’ op geantwoord.

Wat te doen?
Van de 20 waslocaties hebben er 15 een roll-over (sommige ook wasboxen) en 4 alleen wasboxen en 1 wasstraat. De wasinstallaties zijn van het merk WashTec of Christ en verkeren technisch in goede staat. Alle 20 waslocaties zijn inmiddels door RAL 22 van Arjan Houweling professioneel gereinigd (de washal en wasinstallatie). Dit wordt periodiek om de 6 maanden gedaan. Op het vervangen van hier en daar enkele lampen na, zagen de waslocaties er prima uit.”

Vissers Energy heeft gezien het aantal uitgegeven tankpassen een aardig profiel van de tankklanten. Bij de carwash is dat momenteel niet zo. “Op de Vissers Energy website was carwash niet als aparte divisie opgenomen en ook op de locatiezoeker was het niet mogelijk om op ‘carwash’ te selecteren. Wel kunnen klanten via de website wastickets kopen. Hierbij vragen we de naam van klant, email en het autokenteken en dat levert natuurlijk interessante info op. Op dit moment wordt de website geheel op carwash aangepast.”
Bij alle waslocaties worden 4 dezelfde wasprogramma’s aangeboden tegen dezelfde prijzen.

Onbeperkt was-abonnement
“We bieden straks, in samenwerking met de firma’s Extendas en Walnut,  ‘onbeperkt wassen’ middels kentekenherkenning aan. Via de website kunnen klanten kiezen uit een van de 3 maandabonnementen : Platina, Gold en Silver. In de washal kan alleen contactloos afgerend worden. De klant die toch met contant een waskaartje wil kopen kan hiervoor in de tankshop terecht.”

Actie & reactie
Qua marketing zal de carwash de komende tijd eveneens meer in het licht komen. “We zullen de (tank)klant nog meer richting de carwash triggeren. Denk hierbij aan Kras-en-Win en thema acties. En natuurlijk veel marketing rondom het onbeperkt autowassen. Doel is het aantal wassingen bij alle locaties significant te laten stijgen.”
Het carwashnetwerk wordt overigens binnenkort met 2 locaties uitgebreid: Momenteel wordt er een tankstation in Sliedrecht gebouwd met 5 wasboxen en eind 2024 bouwt Vissers Energy een nieuw tankstation in Venlo/Tegelen waar ook een lange wasstraat en stofzuigplein bij komt.

Deel dit artikel:

Leave a comment