Dry & Go [Rulomatik Nederland] uit Capelle aan den IJssel heeft bij Carwash Overvecht in Utrecht een Rulomatik Droogdoekautomaat geplaatst. Dit doekjesautomaat wordt in de Rulomatik fabriek in Turkije geproduceerd. Ramazan Paraziz van Dry & Go: “In 2011 was door de fabrikant Rulomatik in Bursa een eerste model op de markt gebracht met een gewicht van wel ca. 600 kg. Sindsdien zijn ze bezig met de verdere ontwikkeling van dit concept, thans ca. 62 kg, en staat het nieuwe model sinds afgelopen week bij Carwash Overvecht. De Rulomatik Droogdoekautomaat wordt gevuld met een rol multifunctionele kwalitatieve microvezeldoeken. Eén rol verkoopt 110 doeken van 50 x 50 cm. De wasklant kan met één droogdoek de buitenkant van een reguliere auto drogen.”

Het doek is geschikt voor multifunctioneel gebruik. Naast het drogen van de ruiten en de buitenkant is het ook geschikt voor het interieur, evenals een cockpitdoek. Ramazan: “je kunt de auto afdrogen maar je kunt met het doek, na het eerst een beetje natgemaakt te hebben, ook het dashboard, versnellingspook, cockpit, deurzijdes, velgen e.d. mee afdoen.”

Verdienmodel
Met dit laatste model kan uiteraard naast met vier verschillende munten ook contactloos betaald worden.
“We zijn momenteel met meerdere carwashondernemers in gesprek. Sommigen zien het als een goed alternatief voor de traditionele handdoeken die men (tegen eenmalige betaling) aan wasklanten geven, wat toch redelijk bewerkelijk is en uiteindelijk ook kostbaar. Voor de carwashondernemer die met onze doekjesautomaat een verdienmodel ziet adviseren we 3 verkoopprijzen: €1,- € 1,50 of € 2,-. De ondernemer zal bij de prijsstelling moeten kijken naar zijn wasklanten (financieel) en hoeveel wil hij/zij per uitgifte er aan overhouden (winst). De volgende factoren kunnen bij de prijsstelling tevens een belangrijk rol in spelen:

– het prevaleren van serviceverlening boven het verdienmodel (€1,-);
– het prevaleren van het verdienmodel (€2,-);
– het op termijn kunnen fungeren als vervanging van de traditionele handdoeken, daar kan veel mee bespaard worden. Je doet dan weinig tot niets af aan de serviceverlening;
– het multifunctionele gebruik en de kwaliteit van de doekjes, vergelijkend met wat u al aanbiedt of eerder heeft aangeboden.”

Een Rulomatik Droogdoekautomaat kan worden gekocht, maar ook een leaseconstructie behoort tot de mogelijkheid. Op de automaat zit 2 jaar garantie, 10 jaar levergarantie van reserve-onderdelen en Dry & Go Nederland biedt een 48 uur servicedienst.

Deel dit artikel:

Leave a comment