DICO Technik GmbH uit Troisdorf introduceert een 2e model wasstraat droger die onlangs in de 2 wasstraten van de zojuist geopende nieuwe waslocatie WeWash in Almere is geplaatst. Het nieuwe model droger is met name geschikt voor langere wasstraten. De benodigde kettingbaanlengte voor de montage is namelijk 3,5 meter. Jeroen Visser van DICO: “Daarmee krijg je wel een perfect gedroogde auto! Het grote verschil ten opzichte van de traditionele wasstraat droger is dat de zij- en topdrogers verder uit elkaar zijn geplaatst. Hierdoor beïnvloeden de luchtstromen elkaar niet en komt alle luchtdruk op het voertuig terecht met een minimum aan wervelingen.”

Hij vervolgt: “De top droger is in een V-vorm gebouwd waardoor het water beter naar de zijkanten van de auto wordt gedrukt. Aan de zijkanten van de beide top drogers zitten nog kleine turbines die een verticale luchtstroom creëren, vóór en achter de blaasmond, waardoor de top drogers minder luchtweerstand ondervinden en de volle luchtsnelheid ongehinderd op de auto terecht kan komen. De luchtsnelheid van de top drogers die op de motorkap terecht komt is meer dan 100 km/h! De top drogers staan ietwat naar de voorzijde van de naderende auto toe gericht en drukken het water naar achteren. Als de achterzijde van de auto bij de top drogers komt dan kantelt het geheel zich en richt zich op de achterzijde van de auto. Het kantelen gebeurt met een pneumatische cilinder.”

.

Fotobijschrift: De auto nadert de droogunit en door de 2 V-vormige droogmonden worden de druppels naar de zijkanten van de auto geblazen (met de oude wordt het gewoon lineair naar achter geblazen, door de V vorm naar achteren én zijkanten, daarmee voer je het water sneller af).

Foto links: Stationaire zijdroger met verticale uitblaasmond op elektrolytisch gepolijst RVS frame. Voorzien van geluidsdemper die 50% geluidsreductie geeft. 

Foto rechts: Kantelbare top droger met interne vertanding om de luchtstroom nog beter naar beneden te dirigeren. Maximale blaaskracht op het voertuig.

.

Meer Informatie

Deel dit artikel:

Leave a comment