Berrie Wolters

De Autoequip EVO wasstraat van Carwash Larenstein is ruim 9 jaar operationeel en is recent voorzien van nieuwe wasborstels en een kettingbaan. Eigenaar Bas de Rooij vervangt de wasborstels sowieso periodiek en de oude kettingbaan was echt aan vervanging toe.

Bas de Rooij: “Ik vind dat de wasborstels er altijd top uit moeten zien. Sommige borsteldelen slijten harder, denk ter hoogte van de trekhaak en bij de wangen van de auto (meer druk). Elk half jaar draai ik de borstels om en na 150.000 wassingen vervang ik alle borstels in de wasstraat, ondanks dat sommige delen in principe nog goed zijn. Dit komt uiteraard ten goede aan het wasresultaat en door de frisse felle kleuren van de wasborstels oogt de wasstraat ook attractiever. De 1e dakborstel vervang ik zelfs elk jaar!
Mede dankzij de prima prijs- kwaliteitsverhouding van Morelite (dealer Ron de Wit) is het periodiek vervangen financieel ook haalbaar. Ook nu heeft Ron de Wit de borstels vervangen. Het betreft 2 dakborstels, 2 velgenborstel en 4 zijborstels. De dakborstel is voorzien van Hybride en de zijborstels van Shape Foam (vorm van de auto). Tevens heeft Ron de Wit de borstels met wokkelmotief uitgevoerd wat een golvend show effect geeft tijdens het wassen (zie video).”

larenstein morelite borstels

VIDEO

Bekijk de nieuwe  Morelite wasborstels bij Carwash Larenstein en het Wokkel effect.

Bekijk Video

Kettingbaan
Iets minder dan 9 jaar geleden is de EVO wasstraat en de kettingbaan geplaatst. Bas de Rooij: “De kettingbaan heeft het jaren goed gedaan, tot zo’n half jaar geleden hij mankementen begon te vertonen. Vooral de ijzeren slijtdelen waren echt versleten. Het plaatsen van zware SUV’s of werd steeds lastiger en veroorzaakte het eraf schieten van de ketting en dus uiteindelijk ook stilstand in de wasstraat. Na enkele ‘oplap reparaties’ was het uiteindelijk gewoon klaar. De oude kettingbaan eruit en de firma MainTech van Peter de Wit heeft een nieuwe RVS kettingbaan gemonteerd, inclusief ook de aandrijf- en trekstation. Deze nieuwe kettingbaan heeft Peter de Wit samen met een Italiaanse fabrikant speciaal voor EVO wasstraat ontwikkeld. Deze RVS kettingbaan draait nu in verschillende Europese landen.”

evo kettingbaan
Deel dit artikel:

Leave a comment