Berrie Wolters

De firma Watermagic heeft bij MOS carwash Vlaardingen in enkele van de 7 wasboxen (van een bekend Duits merk) de hogedrukkleppen vervangen. Eric Zwartbol van Watermagic: “De oude  blokken/hogedrukkleppen hebben de in de markt bekende problemen, ze klappen nogal eens uit elkaar. In het geval van MOS zijn de oude kleppen per 2 gekoppeld middels een relatief klein RVS plaatje. Door de hogedruk van zeg 100 Bar breekt dit plaatje op den duur, met lekkage als gevolg. Wat we in praktijk zien is dat de druk wordt teruggevoerd tot zeg 70 Bar, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling en dit komt het wasresultaat ook niet ten goede. Werkzaamheden aan de kleppen is gezien de plek in de technische ruimte relatief lastig en het vervangen van normale slijtage onderdelen is ook relatief kostbaar. Dat is eveneens een reden om dan maar de druk te verlagen.”

Kleppen op RVS plaat
“Wij hebben voor MOS een hogedrukkleppen-set samengesteld bestaande uit KOTHAR hogedrukkleppen en Camozzi luchtventielen. Wij monteren het geheel met aansluitingen en al op een RVS plaat. De oude kleppen worden verwijderd en de plaat wordt eenvoudig op de bestaande plek gemonteerd. Na montage is het een kwestie is van de stekkers omzetten en aansluiten. Het systeem is volledig compatible met de bestaande techniek inclusief vorstbeveiliging. In geval van toekomstige service kunnen we de plaat met daarop de techniek losschroeven en zo eenvoudiger bij de onderdelen.”

watermagic mos wasboxen kleppen

Foto 1: Een detailfoto van de technische zuil in de wasbox. Eric Zwartbol: “Eén zuil is uitgericht met techniek voor de bediening van 2 wasboxen. Links op de foto is die van wasbox 1 met daarin verwerkt onze nieuwe plaat met nieuwe hogedrukkleppen en ventielen. Rechts nog de oud situatie. Mocht deze in de toekomst ook geheel uitvallen dan wordt deze ook vervangen door een nieuwe set.”

watermagic mos wasboxen

Foto 2: Een foto van de hogedrukkleppen-set zoals wij deze in de werkplaats monteren en aanleveren. 2 hogedruk kleppen met elkaar verbonden en gemonteerd op een RVS montageplaat. In dit specifieke geval de hogedruk water ingang onder, aansluiting voor de zogeheten booster boven en de uitgangen boven op de kleppen. De Camozzi luchtventielen zijn onder een hoek gemonteerd zodat deze precies passen.

Mos Carwash heeft op het 2 locaties te Vlaardingen en Rotterdam 12 wasboxen. Op dit moment zijn 4 wasboxen van nieuwe kleppen voorzien, en de andere zullen volgen. “In vele van dit type wasboxen is al meer dan eens gesleuteld, maar we kunnen voor alle merken en typen wasboxen kleppen/ventiel-platen maken en deze 1 op 1 vervangen.”

Ook uw wasboxen updaten?

Watermagic BV
Klompenmakerstraat 135
3194 DD Hoogvliet Rotterdam

Tel: 0180 239 509
E-mail: sales@watermagic.nl

Deel dit artikel:

Leave a comment