Vollenhoven Olie heeft in mei vorig jaar het BP tankstation te Well van Rob van Gestel overgenomen. Van Gestel had al voor de overname een nieuwe Washtec roll-over en een recyclingsysteem van Wasserschmidt besteld. Gezien de overname heeft de plaatsing van de installaties iets langer geduurd dan gepland, maar in april dit jaar is de SoftCare2 Pro roll-over en begin mei de BioClassic recyclingsysteem uiteindelijk geplaatst. Vooral voor dat laatste was nog een flinke verbouwing noodzakelijk.

Recyclingsysteem

Jacob van Nimwegen van Wasserschmidt hierover:” het betreft de BCk45 BioClassic om precies te zijn. Het bijzondere van dit project is de technische ruimte. Zoals zo vaak is er bij washallen bij tankstations geen ruimte en dat was ook hier het geval. Het is uiteindelijk perfect gelukt om tussen het fietspad en washal een technische ruimte te maken van 70 tot 120 cm diep en 10 meter lang. In deze technische ruimte kon ons BioClassic-Systeem en alle techniek voor de te plaatsen WashTec roll-over SoftCare Pro worden geïnstalleerd.”

“Plaatsing van een waterrecyclingsysteem was noodzakelijk omdat er niet genoeg aanvoer van water was om de roll-over met zijn hogedrukpompen te kunnen voeden. De wasboxen hebben een eigen watersysteem en daar spleelde dit probleem niet.
Het BioClassic-Systeem zuivert 100% van het afvalwater van de rollover en hergebruikt circa 90%. Voor het BioClassic-Systeem zijn 2 ondergrondse betonputten van Aquafix bij de ingang van de washal geïnstalleerd, t.w.: 1 slibvanger van 5.000L en 1 bioreactor van 8.000L. Het systeem is gecalculeerd voor 100 wassingen per dag en een capaciteit van 3.000L per uur.”

wasserschmidt BP Well

Fotobijschrift: Er is een extra smalle technische ruimte aan de washal gebouwd. Hierin bevinden zich het recyclingsysteem en de techniek tbv de roll-over. Links foto voor de verbouwing.

Roll-over

Rob van Gestel had voor de overname van BP Well door Vollenhoven Olie bij de firma WashTec een nieuwe roll-over besteld. Van Gestel besteedde altijd veel aandacht aan de productgroep carwash (bestaande uit een roll-over en 3 wasboxen). Zijn wasaantallen waren dan ook bovengemiddeld. Vandaar dat hij een nieuwe roll-over bestelde met o.a. een groter wascapaciteit. De roll-over uitgerust met een opvallende LED verlichting die zo gauw het wasprogramma start voor een spectaculaire show zorgt.

Verder had Adriaan Nuijten van WashTec nog de onderstaande aanvulling:

LED
Led verlichting in wielbegeleiding maar ook in machine, wat een erg mooi resultaat geeft bij de FoamTastic schuim gordijn die over auto wordt gebracht. De verlichting correspondeert mede met stoplicht zowel in machine als in wielbegeleiding.
Zie foto’s hieronder.

washtec LED bp well
washtec Led BP Well

Hogedruk
Hogedruk zijkant door middel van roterende turbo nozzles, maar ook hoge druk contourvolgend vanuit klaparm icm chemische voorreiniging: extreem goede waskwaliteit omdat elk puntje van de auto geraakt wordt met zowel chemie als hoge druk water.

Wielreiniging
Optimale wielreiniging door Wheelflash en Wheeljet:

-In combinatie met 11 kW pomp. Om de wielwassing te optimaliseren zijn de wielwasborstels met een geïntegreerde hogedrukknop uitgevoerd. Daardoor worden ook de delen van de velgen gereinigd waar de roterende borstels normaal gesproken niet reinigen. Aanvullend volgt een voorreiniging van de onderzijden van de zijkant van de auto door middel van een roterende hogedrukstraal.

-WheelFlash velgenreiniger, voor zeer nauwkeurig opbrengen van de chemie door afstelbare sproeikoppen, ingebouwd systeem in de WheelJet 21″wielwassers met externe hydrominder (=Chemie Mixer Hydrominder). Dit is een externe module, die in de technische ruimte wordt geplaatst, en die het chemie voormengt  in verband met grotere sproeivolumes op het voertuig.

ShinTecs to go
Dit zijn chemie sproeiers aan de achterkant zodat er veel tijd bespaart wordt en auto een prachtige glans krijgt die lang op auto blijft zitten.

Drive In terminal
Bijzonder aan de terminal is het betaalsysteem van Valina. Dit contactloze systeem is ook voorzien van een gleuf waar de bankpas in kan indien het contactloze systeem even niet werkt of de pas weer opnieuw contact moet maken. Verder kan er aan de terminal ook een bon geprint worden, iets dat vaak niet mogelijk is bij contactloze systemen. Systeem kan stapelen en men kan direct betalen aan de terminal. De klant kan kiezen om te blijven zitten of uit te stappen.”

Deel dit artikel:

Leave a comment