Maurice Piket: “Als er iets is waar de carwashondernemer de afgelopen jaren mee is geconfronteerd, is het wel hoge energiekosten. Hogedruk pompen, stofzuigsystemen, compressoren en uiteraard de drogers zijn de grote energieslurpers. De drogermotoren en de motoren van de hogedrukpompen worden veelal door frequentieregelaars op- en afgeschakeld. Dat scheelt energie. Wanneer u dat nog niet doet, loont het echt om u hierover te laten informeren. Metingen hebben uitgewezen dat het energieverbruik met een softstarter ten opzichte van een frequentieregelaar wel 40% hoger uit kunnen vallen. Wanneer je daarbij
meerekent dat de levensduur van een frequentieregelaar zo goed als altijd langer is dan die van een softstarter is de keuze niet zo moeilijk.”

Maurice Piket: “ik introduceer een nieuw type schoepenwiel voor drogers. Volledig vervaardigd uit zeewaardig aluminium, wat het schoepenwiel ook erg degelijk maakt. Het gereduceerd gewicht ten opzichte van het doorgaans poedercoat stalenwiel resulteert in een lager energieverbruik.
Ook heeft het nieuwe schoepenwiel een ‘extra schoep’, wat een betere luchtstroom tot gevolg heeft.”

Deel dit artikel:

Leave a comment