De carwashketen De Wasbeer heeft in april haar 5e waslocatie geopend, en wel in het Friese Burgum (andere locaties bevinden zich in Leeuwarden, Stiens, Ferwerd en Kollum). De nieuwe waslocatie bestaat uit 6 wasboxen en een Christ roll-over Varius Takt. De indoor wasstraat van Burgum, een initiatief van De Wasbeer draait de hele dag door en is zo efficiënt mogelijk ingericht om een optimale wascapaciteit te behalen. De Christ Takt bestaat uit 2 afzonderlijke en gescheiden portalen en daarom is een wascapaciteit van 20 wassingen/uur haalbaar.

Tijdens de nieuwbouw van Carwash Burgum zijn alle wanden voorzien van Excellent Panel 333×100 en is alles netjes afgewerkt met de bijbehorende montageprofielen van Excellent Panel. De wandbekleding levert een grote een bijdrage aan de gewenste efficiëntie, de panelen zijn onderhoudsarm en dit resulteert in veel tijdbesparing. Carwash Burgum heeft gekozen voor witte panelen, dit creëert een frisse en professionele uitstraling. De baan is tevens voorzien van moderne ledverlichting.

Eenvoudige montage
De Wasbeer heeft inmiddels meerdere vestigingen geopend en bekleed met de strakke afwerking van de Excellent Panel wandsystemen.  De panelen zijn in verschillende breedtematen en kleuren leverbaar en zijn flexibel toe te passen bij renovatie en nieuwbouwprojecten. De montage van Excellent Panel is eenvoudig te realiseren middels het unieke kliksysteem en de op maat geleverde panelen.”

excellent panelen

foto links: De kunststof panelen en de montageprofielen worden volledig op maat geproduceerd en geleverd, dit scheelt tijd en geld.
Foto rechts: Het eerste paneel wordt in de rails gemonteerd, de daaropvolgende panelen worden gemakkelijk in elkaar geklikt.

excellent panelen

Foto links: De panelen zijn bij Carwash Burgum toegepast als onder andere een tussenwand, hiermee wordt de technische ruimte van de wasstraat gescheiden. Links achter de wand is een deel van de technische ruimte zichtbaar, met oa het waterrecyclingsysteem. Hier staat ook het chemiesysteem van Dr.Stöcker.

foto rechts:  In deze foto een duidelijk overzicht van de wandpanelen in de washal. Ook op de foto te zien het 2e portaal van de roll-over waar de auto gedroogd wordt. Het 1e portaal verzorgt het natte deel van het wasproces. Na het 1e wasproces klaar is, gaat automatisch het rolluik omhoog en kan de klant de auto bij het 2e (droog)portaal plaatsen. Terwijl de auto gedroogd wordt door het 2e portaal kan de volgende klant de auto wassen in het 1e portaal. Kleurige Led rails op de grond geeft het wasproces extra ‘kleur’.

Specificaties

Washal
Lengte = 30 meter per wand. Hoogte = 7 meter.
Dikte zijwand: 100 mm

Wasbox
De tussenwanden van de wasboxen van Carwash Burgum zijn voorzien van Excellent Panel 500×35 panelen. Deze uitvoering is geschikt voor scheidingswanden.

Lengte per wasbox = 5 meter
Hoogte per wasbox = 3 meter
Dikte wand = 35 mm

Aanvullende Informatie

De innovatieve panelen van Excellent Panel zijn zeer geschikt voor de nieuwbouw of renovatie van wanden en plafonds in de car- en truckwash. De panelen zijn corrosievrij, hebben een lange levensduur en zijn eenvoudig en snel te installeren door het speciaal ontwikkelde kliksysteem. Tevens creëert u met de panelen van Excellent Panel een schone, moderne en zeer professionele uitstraling.

Alle panelen van Excellent Panel worden volledig ontwikkeld en geproduceerd in onze fabriek in Hardenberg. Hiermee is Excellent Panel dynamisch, flexibel én kan er door een efficiënte planning een snelle levertijd worden gegarandeerd. Het uitgebreide assortiment van Excellent Panel is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, meerdere RAL-kleuren*, voorzien van isolatie en/of een licht doorlatende uitvoering. Hierdoor wordt u in staat gesteld uw project functioneel en naar eigen smaak in te richten. Excellent Panel combineert professionaliteit met eenvoud en biedt u een slimme oplossing in de car-en truckwash industrie.

Deel dit artikel:

Leave a comment