Op 30 oktober jl is de sloophamer afgestoft en de oude Nilfisk wasstraat verwijderd en de washal gestript. Er wordt momenteel een nieuwe wasstraat geplaatst van het Duitse merk STOTZ, de eerste in Nederland En als het wascentrum 2.0 op 15 december de deuren opent, zal dit zijn onder de nieuwe naam RIWASH.

Pascal Hamstra van RIWAX: “We hebben vorig jaar bij ons moederbedrijf (red: RIWAX NED is een volle dochter van de Zwitserse RIWAX Chemie AG) aangegeven de waslocatie te willen vernieuwen. Gezien de marktsituatie en de hoge grondstofprijzen voor oa RVS heeft het antwoord een tijdje op zich laten wachten. Maar uiteindelijk kwam dit jaar vanuit Zwitserland een GO voor dit project.”

Fabrikant STOTZ
“Het Duitse bedrijf STOTZ GmbH plaatst de nieuwe wasstraat, het recyclingsysteem, het centraal stofzuigsysteem (6 plekken) en ook oa de verlichting. “STOTZ heeft met name in uiteraard Duitsland, Frankrijk en Zwitserland wasinstallaties geplaatst en ons moederbedrijf RIWAX GmbH werkt al langer in verschillende landen intensief met dit bedrijf samen. Vandaar dat ze hebben besloten om bij ons in Nijkerk een STOTZ-wasstraat te plaatsen. De 1e in Nederland overigens. De nieuwe wasstraat wordt elektronisch aangestuurd en heeft net als de oude wasstraat een kettingbaanlengte van 23 meter (33 meter washal lengte). Ook de wassnelheid blijft gelijk!

Er worden wel meer componenten in de nieuwe wasstraat gemonteerd zoals een dubbele borstelunit. Dus het wasresultaat zal verbeteren. We blijven ook in de nieuwe opzet intensief handmatig voorwassen.”

Bekijk rechts Kader Specificaties Wasstraat

 

Chemieboog en wasbox
In de nieuwe wasstraat komt een chemieboog waaraan maar liefst 16 chemieproducten separaat gekoppeld worden. “Naast de standaardproducten kunnen we ten alle tijden een of meerdere (nieuwe) producten in de wasstraat testen.” 

Van de 3 wasboxen blijft er 1 over. Twee boxen worden verbouwd tot carclean/autopoets werkplekken en de overgebleven wasbox krijgt oa een nieuwe vloer, nieuwe zwenkarmen en wordt geschikt gemaakt voor het wassen van busjes, campers ed.

In editie 6 van vakblad CARWASH leest u het gehele artikel

Bekijk hieronder actuele foto’s en video van 28 november

riwash

Bekijk video van draaiende STOTZ wasstraat (28 nov)
Klik op onderstaande afbeelding

Deel dit artikel:

Leave a comment