Berrie Wolters

In de afgelopen 3 jaar heeft Axipoint uit Uitgeest Digital Advertising en Social Media marketing aan haar dienstenpakket toegevoegd. Loyalty beheer via een App is het bedrijf inmiddels ook niet vreemd. Zelfs 13 jaar na de oprichting van Axipoint zijn de traditionele papieren Axibonnen ook nu nog uiterst effectief. “Ook, of misschien wel juist, in de zeer veranderlijke automotive branche of carwash-tankstation branche,” vult Cees Visser aan.

Toen hij in 2008 het bedrijf Axipoint oprichtte was het logisch dat hij marketingdiensten ging aanbieden aan de automotive branche. “In eerste instantie richtten we ons op de auto- en garagebranche in het algemeen, maar al snel kwamen de carwash- en tankstationbranche bij ons in beeld. Twee markten, enorm in ontwikkeling. De carwashbranche is de afgelopen jaren qua locaties enorm gegroeid. De traditionele tankstationbranche neemt qua locaties iets af maar ondervindt een grote transitie, niet alleen op het gebied van brandstoffen maar zeker ook qua food/horeca. De promotionele aandacht zal van het voorterrein moeten worden verlegd naar de shop en horeca. Daar ligt nu en in de toekomst het verdienmodel voor de branches.” Vele carwash- en tankstationondernemers hebben inmiddels gebruik gemaakt van de specifieke promotie kennis van Axipoint.

Plan van aanpak

“Samen met de ondernemer bepalen we ‘het doel’ van de promotionele actie en maken we een ‘plan van aanpak’. Wil de ondernemer met de actie nieuwe klanten bereiken en aantrekken of bestaande klanten vaker laten terugkomen en/of meer laten besteden. Via local marketing (huis-aan-huis promo) de autobezitter overtuigen om de auto toch echt eens bij locatie-X te komen wassen. Vaak bedenken wij ludieke thema’s welke op een wasprogramma kunnen worden gebruikt.” Maar hiernaast doen wij ook de promotie van weggeefacties, winacties, informatieve teksten om de klanten te motiveren om hun auto te komen wassen.
Hieronder meer over het plan van aanpak:

1  Intake
Het proces begint met de intake. Wij willen natuurlijk zo veel mogelijk van jouw bedrijf en jouw wensen weten. Hoe meer wij weten, hoe beter we samen de doelstelling kunnen bepalen en behalen.

2  Doelstelling
Wil je meer nieuwe klanten en klantbehoud? Meer omzet of je naamsbekendheid in je regio vergroten? Welk resultaat je ook wilt behalen, wij bepalen samen met jou de haalbaarheid.

3  Implementatie & Ontwerp
Onze ervaren online marketeers en ontwerpers gaan aan de slag en creëren online en offline promotie met een uniforme uitstraling opgemaakt in jouw huisstijl.

4  Actie
We gaan van start. We plaatsen voor jou berichten en/of advertenties op social media, versturen mailingen en de huis-aan-huis Axibonnen. Door een combinatie van meerdere kanalen bereik je meer en ben je volledig ontzorgd.

5  Terugkoppeling / Evaluatie
“Aan het einde van de actie wordt er samen met de ondernemer gekeken naar de resultaten. We analyseren mogelijke verbeterpunten die we bij een volgende actie direct meenemen zodat deze nog succesvoller is. Wanneer we kijken naar onze historische gegevens dan kunnen we stellen dat bij onze klanten/ondernemers die ‘met regelmaat acties voeren’ de omzet tussen de 14 en 25% is toegenomen.”

Axibonnen

Axipoint heeft al meer dan 13 jaar ervaring met het ontwerpen,drukken en huis-aan-huis verspreiding van Axibonnen. De bedrukte en geperforeerde flyers zijn gemakkelijk te scheuren en te gebruiken om in te leveren.

axipoint
axipoint

Passen en handdoeken

Uitstekende kwaliteit Tankpassen, Waspassen, Klantkaarten, Spaarkaarten en Cadeaukaarten kunt u bestellen in je eigen huisstijl, zijn de microvezeldoekjes voorzien van uw eigen
bedrijfsnaam en logo en zijn van hoge kwaliteit. De kwaliteit van de doekjes zorgt ervoor dat de doekjes 500 keer opnieuw kunnen worden gebruikt en dat ze tot 95% minder water verbruiken. De microvezel handdoeken zijn zacht, krasvrij en in alle maten en
kleuren beschikbaar

Social Media beheer

Om te groeien is het belangrijk om voortdurend zichtbaar te zijn. Social media is echter tijdrovend en vergt de juiste strategie. Besteed daarom Facebook en/of Instagram uit aan een professional. Trek nieuwe doelgroepen aan met gerichte advertenties op Facebook
en Instagram en krijg direct meer volgers, nieuwsbriefinschrijvingen en klanten. Zo beheren wij voor onze klanten de pagina’s op bijvoorbeeld Facebook en/of Instagram! Wij plaatsen regelmatig berichten die variëren van informatief tot interactief. Hiermee is onze ervaring dat de ondernemers meer volgers, klantdata (inzicht klantgegevens), meer naamsbekendheid en het allerbelangrijkst loyale klanten

Loyalty beheer App

In deze gepersonaliseerde App, in de huisstijl van de ondernemer, kunnen jouw klanten punten/geld automatisch sparen. Versterk de binding met jouw klanten en hun loyaliteit met de ideale spaaroplossing op maat. Erg efficiënt en een belangrijke bron voor het verkrijgen van klanten informatie. Betrouwbaar en voordelig

axipoint

Tankstation Carwash Vakbeurs

Op onze stand bieden wij de nieuwste reclamemogelijkheden voor uw bedrijf. Wil je hierover meer weten, mail of bel ons voor een afspraak.

Deel dit artikel:

Leave a comment