De interesse in een stand-alone velgen innevelunit neemt volgens Maurice Piket bij wasstraat eigenaren steeds meer toe. De foto’s  betreffen de situatie bij Excelent Carwash Amsterdam. Piket: “Het scheelt immers veel arbeid tijdens de handmatige voorwas en daarbij valt er extra tijdwinst te behalen.”

Gezien het feit dat de innevelunit de velgenchemie op de ‘droge’ velgen sproeit is het reinigingsresultaat eveneens groter.” De unit is geheel van RVS gemaakt, werkt geheel stand-alone, heeft een eigen besturingssysteem en regelt zelf de mengverhouding. De units zijn binnen in een dag geplaatst en in werking. Dit concept is tevens toepasbaar bij roll-over locaties.“    

VIDEO:  bekijk de werking van de Velgen Innevelunit. Klik op een van de twee bovenstaande foto’s

Osmose tappunt
Bij Bob Autowas Zoetermeer heeft Piket een Osmose tappunt geïnstalleerd. “Ook hiernaar neemt de vraag toe. Immers, een mooie bijverdienste voor wasstraathouders die al osmosewater maken en opslaan. Bij Bob Autowas Zoetermeer hebben we een RVS aftappunt geplaatst en via een aftakking deze gekoppeld aan de bestaande osmoseleiding. Hierdoor hebben we altijd een goede druk.”  
Zo ver de hardware, het mooie zit hem juist in de software die is geschreven door Mike Hoffs. De eigenaar van het tappunt kan via het scherm communiceren met zijn klant. Reclames of acties kunnen hierop worden geuit.

piket

Foto links: Techniek in het tappunt.
Foto rechts: Strakke en  eenvoudige bediening, betalen en de kraan open zetten.

“Het tappunt is voorzien van een flowmeter, waarmee de afgifte aan de klant precies gemeten kan worden. Bob Autowas vraagt € 2,- per 100 liter, dan krijgt de klant ook exact 100 liter of de klant tapt zeg 10 liter maar dan wordt dat direct verrekend. Het tappunt staat daarnaast in connectie met de wasstraat. De druk in de osmoseleiding wordt aangepast aan de waterbehoefte in de wasstraat. Dus, wordt er veel gewassen in de wasstraat dan zou de druk in de osmoseleiding naar het tappunt lager kunnen worden.” Veel systemen doseren doormiddel van tijd, wat dan dus minder nauwkeurig is.

Meer Informatie

Deel dit artikel:

Leave a comment