Morgen 1 april gaat Carwash Tilburg aan de Geminiweg officieel over naar de nieuwe eigenaar en buurman Ties Weijtmans van Premio Tyre en Auto Service. Carwash Tilburg bestaat uit een Sonny’s wasstraat en 3 wasboxen. “Toen de vorige eigenaar een tijd terug aangaf na 12 jaar te willen stoppen en de wasgelegenheid te willen verkopen, heb ik met mijn kinderen overlegt of we de wasstraat moesten overnemen. Zij zagen er wel wat in. Mijn garagebedrijf zit in het zelfde pand als Carwash Tilburg (wasstraat met de 3 wasboxen). Ik zie absoluut een toekomstig synergie-effect tussen mijn garagebedrijf en de carwash.”

Foto boven: Rechts Ties Weijtmans en links zijn zoon Ties jr die zich vanaf morgen mede de carwash zal runnen  

Zoals eerder geschreven ziet Ties Weijtmans voldoende mogelijkheden met zijn waslocatie. “We zitten in de buurt van een nieuwe woonwijk en ik ken natuurlijk nagenoeg  alle auto- en garagebedrijven in de buurt voor eventuele zakelijke wasabonnementen. De wasstraat heeft een technische wascapaciteit van 50.000 wassingen en ziet er na 12 jaar er nog goed uit, geen roestvorming ed. De oude eigenaar heeft recent een nieuwe coatingvloer in de wasstraat laten leggen, nieuwe borstels laten plaatsen in de wasstraat en een zijwand vernieuwd. Qua wasaantallen zitten we momenteel een stuk onder de technische capaciteit, dus we kunnen de komende jaren nog volop groeien.”

De afgelopen weken hebben zijn zoon Ties jr en een nieuwe wasstraatmedewerker  meegedraaid met de oude eigenaar, die na 31 maart definitief stopt. “Ik ben erg blij met onze nieuwe medewerker. Hij is erg enthousiast en actief. Als het even wat rustiger is dan maakt hij bijvoorbeeld de wasstraat schoon. Straks zijn er altijd 2 medewerkers tijdens de openingsuren in de wasstraat aanwezig.”

Fotobijschrift: 

De vloer, enkele borstelsegmenten zoals de droogmitters en de zijwand zijn recent vernieuwd.

Upgraden
Op dit moment wordt het boeibord en uitstraling van Premio Auto doorgetrokken naar die van Carwash Tilburg. “Ik wil er een eenheid van maken, maar wel met behoud van de naam Carwash Tilburg, want die is goed. Momenteel wordt de inrijhoogte bij de 3 wasboxen verhoogd zodat ook hogere busjes en campers hierin kunnen. Het terrein wordt schoongemaakt, onkruid verwijderd en ook komen er nieuwe vlaggen. Als de uitstraling weer helemaal up-to-date is kunnen we eventuele actie- en reclamecampagnes opzetten. We gaan komende maanden ons aandacht besteden aan het autowassen en later beetje bij beetje de waslocatie helemaal upgraden. Want 50.000 wassingen op deze locatie moet haalbaar zijn.”

Waslocaties & Tilburg

Uit het WPP Carwash Data bestand blijken de volgende wasgelegenheden in Tilburg te zijn:

TIP: Houd uw smartphone horizontaal!

Aantal inwoners
Aantal auto’s

Aantal wasstraten
Aantal roll-overs
Wasbox locaties
Wasbox eenheden

225.000
117.500


7
9
12
52 (gem 4,33 eenheden p. locatie

Deel dit artikel:

Leave a comment