De firma Riwin Cleaning uit Woudrichem heeft recent de wasboxvloeren van BP Avelingen te Gorinchem gereinigd. Henk Fennema van Riwin: “BP Avelingen is een klant van het eerste uur. Elk kwartaal reinigen we de wasstraat en de wasboxen. Een vuile vloer is niet representatief en soms ook glad en dus gevaarlijk!”

De redactie legde Henk Fennema enkele vragen voor:

Wat is aard van vervuiling?

“Vloeren in wasstraten en wasboxen worden vuil doordat de vervoermiddelen worden gereinigd. En een vuile vloer in een wasbox is niet representatief en nodigt niet uit om de auto te wassen. Schoont komt veel beter over. Het vuil dat er vanaf komt wordt deels weggespoeld maar er blijft ook veel liggen. Als de boxen niet worden gebruikt, zoals ‘s nachts, droogt de vloer op en dus ook het vuil. Dat krijg je na een bepaalde tijd niet meer weggespoeld en de zo worden de vloeren steeds vuiler.”

Waarom gebruik stoommachine?

Volstaat hogedruk alleen niet?
“Omdat het vuil aan de vloer is gehecht levert het reinigen onder hoge druk met koud water niet de gewenste resultaten op. Juist door gebruik van heet water lost het vuil op en kan zo in combinatie met hoge druk worden verwijderd. Bij olievlekken moet soms eerst een biologisch afbreekbare ontvetter worden gebruikt.”

Foto links: het reinigen van de vloer met de stoommachine. En rechts: boven VOOR de reiniging en onder NA de reiniging! 

Hoe werkt stoommachine?

“Het betreft een DIBO hogedrukreiniger die voorzien is van een ketel waardoor wij het water kunnen opwarmen tot 100 graden. De druk kan worden opgevoerd tot max. 200 bar. Wij gebruiken voor het reinigen van de vloeren de Mosmatic oppervlakte reiniger. Al het vuil blijft onder de kap en wordt dus niet overal heen gespoten zoals dit bijvoorbeeld met een lans gebeurt. In deze kap zit een as met twee nozzles die ronddraaien door de druk.”

Wat kost reinigen van vloer?

“Het tarief is lastig om zo uit te leggen. Het reinigen van een vloer in een box duurt ongeveer 0,5 – 0,75 uur. 

We reinigen ook vloeren van washallen en soms ook de wasinstallatie zelf?”

Bekijk de video van de reiniging:

Deel dit artikel:

Leave a comment