Berrie Wolters
In december vorig jaar ontstond bij RIWAX het plan, mede ingegeven door de terugloop van bezoekersaantallen bij met name automotive-beurzen, voor het organiseren van een eigen Exprerience Day. Gisteren 16 februari heeft deze RIWAX-dag plaatsgevonden. Vanaf 15.uur werden de deuren voor bezoekers geopend aan de Boekdrukker 3 te Nijkerk waar RIWAX Nederland gevestigd is. Toen om 22uur de laatste ondernemers de Experience Day hadden verlaten stond de teller op maar liefst 300 bezoekers. Frank Rietberg: “Met dit aantal zijn we erg blij en hadden we eigenlijk ook niet verwacht. Naast bestaande relaties hebben ook veel nieuwe ondernemers ons huisbeurs bezocht.“

Het kantoor van RIWAX Nederland bestaat uit een uitgebreid trainingslokaal, een ruime showroom, een autopoetscentrum en een eigen wascentrum met een wasstraat en 3 wasboxen. Dus ruimte genoeg om een groot aantal bezoekers te ontvangen. Zowel buiten als binnen was er catering die zorgden voor een hapje en een drankje (foto 2).

riwax day

Naast het zeer uitgebreid assortiment van RIWAX carwash- en autopoets producten waren de diensten en producten van enkele van hun partners ook aanwezig op deze dag. Zo stond buiten een stand van de firma Milwaukee-tools waarvan medewerkers demo’s gaven op oa het gebied van lak polijsten ed (foto 3).
In een van de wasboxen stond iemand van de firma Nilfisk auto’s te wassen, de vloer te reinigen en trok veel kijkers (foto 4).  

Bij binnenkomst in de hal beneden stond de opstelling van Numatic, de specialist in stofzuigers,  extractiereinigers, schrobmachines. Op de eerste etage liepen de bezoekers direct tegen de firma Morelite wasborstelsystemen l aan (zie foto 5). Deze Italiaanse fabrikant van wasborstels voor in de wasstraat en roll-over wordt in Nederland vertegenwoordigd door Ron de Wit. Deze heeft vorig jaar de borstels van de RIWAXwasstraat (Autowascentrum Nijkerk) vervangen in die van Morelite. In de showroom stond ook de firma Vikan (foto 6). Een van de grootse fabrikanten (zweeds) van handborstels ten behoeve van car- en truckwash en carcleaning. De firma Flex Power Tools uit Eersel mocht uiteraard niet ontbreken en medewerkers gaven eveneens demo’s op het gebied van polijstmachines (foto 7).

Binnenkort komt er een vervolg-artikel op dit bericht waarin we dieper ingaan op de producten en demo’s tijdens de RIWAX Experience Day.

riwax day
riwax day
Deel dit artikel:

Leave a comment