RIWAX zet wederom de toon met het nieuwe RX polishing system. Met dit next level polijstconcept is de toekomst groen maar bovenal met een glans die exceptioneel is. Zelfs beter en meer ten opzichte van ons bestaande high end concept. Dat belooft veel glans voor de toekomst!

Dat RIWAX trendsetter is en synoniem staat voor echte vernieuwingen is al bekend. Niet doen wat anderen doen maar vooral kijken wat mogelijk is om verbetering en verduurzaming te brengen die van waarde zijn voor onze klanten. Daarom werk ik nog steeds bij RIWAX! aldus Rietberg.

Geschiedenis

In 2006 bracht RIWAX de RX car refnishing line op de markt. Ontwikkeld voor de schadehersteller om de imperfecties snel en blijvend weg te polijsten. Baanbrekend omdat RX het eerste polijstsysteem op waterbasis was. Plotseling was het probleem van terugkerende schuurplekken opgelost en kon gepolijst worden zonder een controlspray te gebruiken. De term ‘what you see is what you get’ is van toepassing. Doordat geen fillers of petroleumtoevoeging worden gebruikt is het resultaat 100% blijvend. Ondertussen is deze trend in meer of mindere mate gevolgd door andere producenten en leveranciers van polijstmiddelen. Om die reden werd in 2014 een innovatie gebracht met PX car refinishing. Totaal nieuwe grondstoffen met een nog hoger en beter eindresultaat. Kortom, de overtreffende trap van RX met als voornaamste voordelen:

– Compact en simpel (slechts 2 producten, PX100/PX200, one step mogelijk)
– Compound met een afbrekende korrel waardoor nauwelijks hologrammen ontstaan wanneer roterend gepolijst wordt
– Polish verwijdert mogelijke hologrammen en geeft enorme diepteglans

Het enige nadeel van een product op waterbasis zonder fillers is, dat er consequent gebruik gemaakt moet worden van een padwasher. De schadewereld heeft onze concepten in de afgelopen jaren massaal omarmd. Deze worden direct maar ook via diverse paint/non-paint leveranciers geleverd. De ‘poetsmarkt’ bleek echter moeite te hebben met deze werkwijze. Men grijpt liever naar een product wat makkelijker werkt (niet stuift) bij het polijsten van een auto.

NEW RX polishing system

De afgelopen 1½ jaar zijn gebruikt om een vernieuwend concept te ontwikkelen. Enerzijds vanuit ecologisch oogpunt en de REACH wetgeving die steeds meer grondstoffen verbiedt. Anderzijds vanuit de wens om productinnovatie te brengen welke ingezet kan worden in alle disciplines waar RIWAX actief is.

Bij de ontwikkeling van het nieuwe RX polishing system is rekening gehouden met de onderstaande eisen:

– Innovatie I  voorsprong op concurrentie
– Geheel gevarensymbool vrij – – Geen vluchtige oplosmiddelen (beter voor mens en milieu)
– Reach conform voor de komende jaren
– Overal toepasbaar I  schade- en poetsbranche
– Geen stofontwikkeling tijdens het polijsten
– Easy to use I  snel en efficiënt
– Een next level eindresultaat (glans van een andere dimensie)
-Compact concept I  voor iedereen geschikt

Na een langdurige testfase in Zwitserland en vervolgens in Nederland is het nieuw ontwikkelde RX polishing system goedgekeurd. Het is wederom gelukt iets fantastisch te ontwikkelen en vooral de glans die ontstaat is verslavend, zegt Rietberg.

Groen
Het oude RX-concept was speciaal ontwikkeld voor de schadeherstel branche en hete daarom ook RX car refnishing. Het nieuwe concept is geschikt voor alle branches en heet daarom RX polishing system. De verandering waarop we het meest trots zijn, geeft Rietberg aan is, het feit dat wij de eerste producent zijn die een polijst concept ontwikkeld heeft zonder vluchtige oplosmiddelen die voor de gezondheid van de gebruiker veel beter zijn. De voorzorgsmaatregelen die gelden (masker en handschoenen), worden in de praktijk niet genomen. Op de lange termijn kan dat nare consequenties hebben voor de gezondheid.

Met de nieuwe RX line is er geen enkele restrictie meer op veiligheidsgebied, opslag en vervoer. Een geweldige stap vooruit voor alle toekomstige gebruikers!

Compacter assortiment

Het RX-concept is geoptimaliseerd en smaller gemaakt. Het RIWAX productassortiment is enorm uitgebreid. Er wordt continue naar een smaller assortiment en multifunctionele producten gestreefd. Waar het RX assortiment voorheen uit 7 producten bestond, zijn dat in het nieuwe concept nog slechts 5. RX01 en RX 02 is gecombineerd. De nieuwe RX02 heeft een sterkere slijpkracht én een hogere glans. RX06 en RX07 zijn tevens gecombineerd wat heeft geresulteerd in een fantastische antihologram polish met een waanzinnige diepteglans. De nieuwe RX04 zal in de praktijk bijna 80% van alle klussen kunnen klaren en heeft iets diepere slijpkracht maar ook een hogere glansgraad. De RX08 (polymeer wax) en RX10 (Carnauba verzegeling) zijn opnieuw ontwikkeld maar de beschermingsgraad is gelijk gebleven.

Snel & Easy to use
Roterend polijsten zonder hologrammen. Iets wat maar weinig professionals lukt. Het komt aan op kennis en ervaring. In de Nederlandse markt staat alles onder druk en mag er voor het re-conditioneren veelal niets meer gerekend worden. Dat terwijl de kosten van de autopoetser dubbel en dwars terugverdiend worden door een hogere eindprijs en een snellere verkoop van de auto (hogere omloopsnelheid). RX zorgt voor een makkelijke en snelle verwerking met een mega glans zonder hologrammen op de donkere kleuren. Zelfs wanneer er roterend gepolijst wordt en dat gaat op de slechtere lakken sneller dan met een dual action machine.

Onze adviseurs geven hierin trainingen op locatie maar ook in onze RIWAX Academy worden de next level polishing trainingen georganiseerd. Nieuw zijn de avonden waarop polijst trainingen gegeven zullen worden. We zijn enorm blij dat het weer mogelijk is om groepen te ontvangen in onze Academy!

De RX line wordt vanaf oktober zeer actief gepromoot en er zijn interessante actie die het extra aantrekkelijk maken om er mee te gaan werken. Er is een mooi wanddisplay ontwikkeld met een overzichtelijk stappenplan. Polijsten wordt niet alleen leuker maar ook makkelijker en met veel meer glans. Wij kunnen niet wachten om met dit concept aan de slag te gaan en deze positieve mooie verandering in de markt te introduceren.

Let it shine…

Deel dit artikel:

Leave a comment